lokacija: Apatin
objavljeno: 13.10.2017.

Održana 28. sednica OV - poznati kandidati Oktobarske nagrade

Politika
U Plavoj sali SO Apatin održana je 28. sednica Opštinskog veća opštine Apatin.  Sednica je započela usvajanjem zapisnika sa 27. sednice Opštinskog veća opštine Apatin.
 
Po drugoj tački dnevnog reda načelnik opštinske uprave Nedeljko Vučenović je članove opštinskog veća upoznao sa predlogom Odluke o dodeli nagrade „ 24 oktobar“ u smislu da su predloženi kandidati za ovu godinu sledeći: iz oblasti privrede „ Melisa farm“ iz Apatina, iz oblasti sporta pok. Goran Nesvanulica iz Prigrevice, iz oblasti kulturno umetničkog rada KUD „ Mažuret“ iz Sonte, kao i iz oblasti humanitarnog rada Ernest Jeger. Izvestilac je predstavio svakog od predloženih kandidata ponaosob, kao i razloge zbog kojih su predloženi, a Veće je usvojilo predloge.
 
Po trećoj tački dnevnog reda izvestilac je bio Siniša Jovanović rukovodilac odeljenja za urbanizam i imovinsko-pravne poslove koji je članove Veća upoznao sa konkretnim izmenama. Reč je zahtevu za donošenje rešenja za pokretanje postupka otuđenja nepokretnosti u Javnoj svojini opštine Apatin. Zahtev su uputile zainteresovane stranke, „Lidl“ Srbija i Barjakterević Violeta, a u samim zahtevima stranke su obrazložile razloge zbog kojih su podnele zahteve.
 
Po četvrtoj tački dnevnog reda izvestilac je bio načelnik opštinske uprave Nedeljko Vučenović koji je članove veća upoznao sa petim izmenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta Opštinske uprave opštine Apatin i Pravobranilaštva opštine Apatin. Naime, sprovovođenjem Odluke o maksimalnom broju zaposlenih i u smislu racionalizacije, mora se uskladiti i Pravilnik o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta, pa su u skladu sa tim načinjene izmene.
 

U poslednjoj tački dnevnog reda usvojen je predlog rešenja o odobravanju sredstava iz tekuće budžetske rezerve. 

Info služba opštine Apatin

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Sednica Opštinskog veća opštine Odžaci, 27. po redu, zakazana je za sredu, 17. januara sa početkom u 7.30...

Gradsko veće je na 97. sednici utvrdilo predlog programa rada i finansijskog plana Turističke organizacije grada Sombora (TOGS)...

Odbornici SO Odžaci su pri kraju prošle godine usvojili budžet opštine za 2018. koji iznosi nešto više od...

Iako se finansiranje sportskih klubova u opštini Apatin po prvi put realizuje transparentno, u skladu sa odredbama zakona...

Skupština opštine Kula je usvojila budžet za 2018. godinu koji iznosi 1.828.020.000,00 dinara, a sredstva namenjena za investicione...

Započela je 19. sednica Skupštine opštine Apatin. 025info televizija i ovoga puta realizuje direktan tv prenos, a na...