Održana 27. sednica Skupštine grada Sombora

Danas je u Velikoj Sali zgrade Županije održana 27. sednica Skupštine grada Sombora. Odbornici su raspravljali o 9 tačaka predviđenog dnevnog reda, od kojih je jedna od najvažnijih svakako bila Predlog odluke o osnivanju predškolske ustanove „Vera Gucunja“ Sombor, kao i o produženju roka kolektivnog ugovora u istoj ustanovi, koji su većinom glasova i usvojeni.

Odbornici su još raspravljali i o predlogu odluke o osnovnoj i dodatnoj podršci detetu i učeniku,  zatim predlogu odluke o donošenju izmena i dopuna plana generalne regulacije naseljenog mesta Riđica kao i dela plana generalne regulacije naseljenog mesta Stapar.

Raspravljalo se i o predlogu akcionog plana za uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu za period od 2018. do 2021. godine.

Najviše polemika izazvala je sedma tačka dnevnog reda po kojoj su odbornici odlučivali o obrazovanju radnog tela – lokalnog antikorupcijskog foruma za praćenje primene lokalnog antikorupcijskog plana za grad Sombor. Odbornici opozicije su izrazili veliko nezadovoljstvo izborom kadrova koji su predloženi za to telo smatrajući da postoji u tom izboru sukob interesa. Daljom raspravom obrazloženo je da sukoba interesa nema u ovom slučaju pošto je konkurs bio potpuno otvoren za javnost i na njega su mogli da se prijave svi oni koji ispunjavaju uslove iz konkursa. Čak je jedno mesto u pomenutom antikorupcijskom forumu ostalo upražnjeno jer se nije javio dovoljan broj kandidata.

U nastavku sednice govorilo se još i o imovinsko pravnim predmetima, tačnije o predlogu odluka o otuđenju zemljišta u katastarskim opštinama Bezdan, Gakovo i Aleksa Šantić.

Kao poslednja tačka dnevnog reda bili su izbori i imenovanja, a u okviru te tačke je na mesto predsednika Odbora za zdravstvo, umesto dosadašnjeg predsednika Dr Dalibora Forgića, imenovan odbornik Dragan Knežević. Razlog za ovu promenu je činjenica da je Dr Dalibor Forgić postao član gradskog veća te po poslovniku ne može da obavlja istovremeno obe funkcije.

Važno je istaći da su sve tačke dnevnog reda na 27. sednici Skupštine grada Sombora usvojene većinom glasova.

Izvor: 025.rs


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar