lokacija: Apatin
objavljeno: 13.06.2018.

Održana 23. sednica SO Apatin

Politika

23. sednica Skupštine opštine Apatin počela je usvajanjem zapisnika sa prethodne sednice kao i predloženog dnevnog reda današnjeg zasedanja na kome se našlo 35 tačaka.

Prva tačka dnevnog reda odnosila se na završni račun budžeta za 2017. godinu sa izveštajem ovlašćenog revizora. Ovom odlukom utvrđeni su ukupno ostvareni tekući prihodi, primanja, rashodi i izdaci opštine Apatin za 2017. godinu.
 
Godišnji izveštaj o učinku programa 2017. godine dat je na 70 strana a izvestilac je bio Dr Slavoljub Štrbo, načelnik odeljenja za privredu i finansije. Detaljno je predstavljena delatnost, predviđen budžet i utrošena sredstva. Izveštaj je obuhvatio od urbanističkog i prostornog planskog uređenja, preko pokrivenosti opštine i naseljenih mesta sistemom za vodosnabdevanje, održavanja zelenih površina, adekvatnih usluga pijačnog prostora, rekonstrukcije kolektora u pojedinim ulicama, do razvoja turizma i drugih.
 
Druga tačka se odnosila na odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Apatin za 2018. godinu. Kroz devet članova ovog predloga predstavljena je potreba o reviziji budžeta, odnosno, razlici između planiranih sredstava na kraju 2017. i ostvarenih u prvoj polovini 2018. godine.
 
Prema dnevnom redu u osmoj tački od odbornika se tražilo da potvrde raspisivanje konkursa za imenovanje direktora JKP „Naš dom“ Apatin. Kako je opština Apatin osnivač preduzeća, nadležna je i za imenovanje direktora.
 
Tačka 11 odnosila se na Predlog Odluke o obrazovanju ogranka JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom „Apatin“ pod nazivom Marina “Apatin” po osnovi – ostale zabavne i rekreativne delatnosti. Po ovoj tački postoji pravni osnov član 59. Zakona o turizmu o pružanju usluga smeštaja, pripremanja hrane i posluživanja hrane, pića i napitaka, da se za tu delatnost obrazuje ogranak.
 
U nastavku sednice razmatran je i Zbirni godišnji izveštaj o naplati i trošenju sredstava samodoprinosa u periodu januar-decembar 2017. godine. Prihodi opštine iz samodoprinosa u budžetu učestvuju skoro od 11 odsto. Ovi prihodi se uplaćuju preko tri računa i to: samodoprinos prema zaradama zaposlenih i od penzija; samodoprinos iz prihoda od poljoprivrede i šumarstva i samodoprinos iz prihoda lica koja se bave samostalnom delatnošću. Izveštaji su podneti za opštinu Apatin i svako naseljeno mesto opštine. Nakon rasprave u kojoj su učestvovali odbornici Ilija Bursać, Miodrag Bakić i Živorad Smiljanić, odluka je usvojena.
 
Na 23. sednici Skupštine opštine Apatin odbornici su razmatrali izveštaj Odluke o promeni osnivačkog akta Javnog komunalnog preduzeća opštine Apatin. JKP „Naš Dom“ je podnelo zahtev za dodelu isključivog prava za obavljanje delatnosti na koje se Zakon o javnim nabavkama ne primenjuje i to održavanje javne rasvete, obzirom da jedino na teritoriji opštine Apatin poseduje kadar osposobljen za obavljanje te delatnosti, kao poslednjoj od 35 tačaka dnevnog reda.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Velikoj sali Županije održana je 131. sednica Skupštine Grada Sombora. Pred odbornicima se našlo 18. tačaka dnevnog...

U prisustvu velikog broja članova, simpatizera, predstavnika društveno političkih organizacija i građana članovi OO SRS Apatin su svečano...

Predsednik Skupštine grada Sombora prim. dr Zoran Parčetić zakazao je 31. sednicu Skupštine grada Sombora za 12.02.2019. godine...

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, sastao se sa predstavnicima mesnih zajednica sa kojima je razmatrao na koji način...

Zamenica predsednika Skupštine opštine Odžaci Aleksandra Ćirić je za četvrtak, 14. februar 2019. godine sazvala 20. sednicu Skupštine...

65. sednica Opštinskog veća opštine Odžaci održana je danas, 07. februara, u sali Opštinskog veća. Na sednici su razmatrana...