Održana 16. sednica Opštinskog veća opštine Apatin

U plavoj sali opštine Apatin održana je šesnaesta po redu sednica Opštinskog veća opštine Apatin. Nakon usvajanja zapisnika sa 15. sednice Opštinskog veća, prešlo se na razmatranje izveštaja o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti za period od 1. januara do 31. decembra 2016. godine iz programa poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač opština Apatin i to JKP Naš dom, JP za upravljanje putevima, planiranje i urbanizam i JP za upravljanje putničkim pristanom i marinom Apatin.

Po ovoj tački dnevnog reda direktor JP za upravljanje putevima, planiranje i urbanizam Milan Pavković, po pitanju skladišta biomase, rekao je da u tu svrhu ostaje postojeći kontejner i da je potrebno od 10 do 15 ljudi za normalno funkcionisanje. Takođe je dogovoreno da se u konsultaciji sa predsednikom opštine Apatin Milanom Škrbićem pošalje dopis sekretarijatu radi daljih postupanja, a naš projekat će poslužiti kao primer za još četiti slična projekta na teritoriji Srbije.

Treća tačka dnevnog reda odnosila se na isplatu naknada radi vansudskog poravnanja usled napada napuštenih životinja na teritoriji opštine Apatin. Izvestilac po ovoj tački dnevnog reda je bio Miro Nerlović. Postoji ukupno 14 zahteva, od kojih su dva odbijena, a radilo se o napadima mačaka. Takođe, rečeno je da u oblastima Pivarske ulice i u okolini Doma starih postoji povećana opasnost od napada napuštenih životinja što je zaključeno na osnovu podnetih prijava.

Sve tri tačke dnevnog reda su jednoglasno usvojene od strane članova Opštinskog veća.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar