Održana 150. sednica Gradskog veća grada Sombora

U ponedeljak, 18. februara, održana je 150. sednica Gradskog veća grada Sombora. 10 članova Gradskog veća izglasalo je 18 tačaka dnevnog reda ove sednice. Između ostalog, usvojene su ponude JКP „Zelenilo“ Sombor za održavanje fontana i česmi, i za održavanje spomenika u 2019. godini, ponuda JКP „Prostor“ za vršenje poverenih poslova  davanja u zakup poslovnog prostora i javnih površina, i ponuda za poslove održavanja neaktivnih grobalja u gradu i naseljenim mestima. Usvojen je zahtev JКP „Prostor“ Sombor za davanje saglasnosti za nabavku opreme.

Na sledećoj sednici Skupštine grada Sombora naći će se predlog Odluke o izradi plana detaljne regulacije bloka 81 u Somboru i predlog Odluke o izradi plana detaljne regulacije za proširenje kapaciteta postojeće deponije Rančevo – centar za tretman otpada. Osnovne namene u okviru predloga Odluke o izradi plana detaljne regulacije bloka 81 bi bile sport i rekreacija, komercijalne i poslovne funkcije i uslužno, proizvodne i skladišne funkcije. Cilj predloga Odluke o izradi plana detaljne regulacije za proširenje kapaciteta postojeće deponije Rančevo je definisanje pravila građenja i uređenja kako bi se: unapredio rad postojeće deponije izgradnjom Centra za tretman otpada, obezbedilo istovremeno saniranje postojeće deponije i definisao prostor planirane regionalne deponije.
 
Gradsko veće usvojilo je i predlog za pribavljanje pristanišnog pontona i plovila u javnu svojinu grada Sombora. Prema ovom predlogu prenosi se pravo svojine nad dva plovila sa Republike Srbije i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija na grad Sombor bez ikakve naknade.
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar