Održana 145. sednica Gradskog veća grada Sombora

Na  dnevnom redu 145. sednice Gradskog veća Grada Sombora našlo se 14. tačaka dnevnog reda koje su većnici razmatrali i doneli odluke.

Usvojen je predlog Rešenja o utvrđivanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja po detetu u PU „Vera Gucunja“ Sombor za 2019. godinu. Prema ovom  Rešenju, za celodnevni boravak deteta u jaslenom i obdanišnom programu cena je 15.561,69 din, za celodnevni boravak deteta u pripremno predškolskom programu 13.812,33 din, a za poludnevni boravak deteta u pripremno predškolskom programu 6.031,49 din. Grad finansira 80% od iznosa ovih cena troškova boravka deteta.
 
Takođe je usvojen i predlog Plana javnog zdravlja Grada Sombora za period 2018-2025. godine. Plan se zasniva na promociji zdravlja i primarnoj prevenciji, a ciljevi se ostvaruju kroz sve oblike partnerstva za zdravlje. Sombor i Beograd su jedini gradovi u Srbiji koji su dobili pohvalu Svetske zdravstvene organizacije za izradu Plana javnog zdravlja.
 
Većnici su odlučivali i o drugim pitanjima iz delokruga rada Gradskog veća.
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar