Održana 138. sednica somborskog Gradskog veća

Gradsko veće je na 138. sednici, dalo saglasnost na Odluku nadzornog odbora JKP „Čistoća“ Sombor o dugoročnom investicionom zaduživanju za nabavku opreme u iznosu od 42.000.000,00 dinara. Planirana je nabavka radne mašine Skip, kamiona za odvoz otpada, autopodizača i vozila za prevoz animalnog otpada. Deo sredstava za realizaciju ovog plana biće obezbeđena iz dugoročnog kredita i deo iz sopstvenih sredstava.

Veće je na sednici prihvatilo informacije u vezi davanja ovlašćenja Veterinarskoj ustanovi „Proteinka“ Sombor za podnošenje zahteva za ishodovanje lokacijskih uslova i rešenja o odobrenju za izvođenje radova za izgradnju garaže za kamione, kao i informaciju u vezi vršenja stručno-tehničkog nadzora nad izvođenjem radova – fabrika vode Bački Breg i Tehnička škola Sombor.
 
Odlukom veća odobrena su sredstva u iznosu od 400.000,00 dinara Centru za socijalni rad Sombor za troškove sahrana socijalno ugroženih lica. Za ovu namenu bilo je opredeljeno 2.200.000,00 dinara , a trenutno su sa 2.070.000,00 dinara pokrivene usluge sahranjivanja 78 građana Sombora, te s obzirom da je u obradi još 10 predmeta , procena Centra za socijalni rad Sombor je da će do kraja godine biti još 20 predmeta. Iz tog razloga su neophodna ova sredstva.
 
Gradsko veće je na 138. sednici odlučilo i o nekoliko imovinsko-pravnih predmeta kao i o drugim pitanjima iz delokruga svog rada.
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar