Odobren finansijski plan za realizaciju Somborskih muzičkih svečanosti

Gradsko veće je na 111. sednici utvrdilo predloge nekoliko odluka o kojima će se izjasniti i odbornici Skupštine grada Sombora i to: Predlog Odluke o održavanju čistoće na teritoriji grada Sombora, predlog Odluke o opštinskim putevima, ulicama i nekategorisanim putevima i Odluku o visini naknade za upotrebu opštinskih puteva i ulica na teritoriji grada Sombora.


Veće je prihvatilo zaključak Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća i uputilo Skupštini grada predlog da Aleksandra Čorka imenuje za direktora JKP „Energana“.


Gradsko veće je prihvatilo predlog za potpisivanje Sporazuma o produženju roka važenja kolektivnog ugovora kod poslodavca Dom zdravlja „Dr Đorće Lazić“, Sombor do 31. 12. 2018. godine, te izveštaj o radu Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima grada Sombora u 2017. godini.


Na 111. sednici Veća, održanoj 11. aprila, odlučeno je o objavljivanju javnog poziva za organizovanje javnih radova u somborskim selima u oblasti održavanja i obnavljanja javne infrastrukture i održavanja i zaštite životne sredine.


Gradsko veće je prihvatilo predlog raspodele sredstava namenjenih nevladinim organizacijama i udruženjima građana u oblasti protivpožarne zaštite. Prema utvrđenoj rang listi, najviše sredstava opredeljeno je za rad DVD „Bezdan“ i to 288.169,00 dinara, za rad Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Svetozar Miletić“ 219.466,32 dinara, dok je najmanje sredstava, odnosno 89.361,43 dinara, dodeljeno Vatrogasnom savezu grada Sombora.


Gradsko veće je odobrilo finansijski plan za realizaciju Somborskih muzičkih svečanosti koje će se održati u periodu od 14. do 20. aprila. Prema odobrenom planu za realizaciju SOMUS-a, odnosno honorare učesnika festivala i ostale prateće troškove, potrebno je 4.000.000,00 dinara.


Odobreno je i 488.000,00 dinara za sufinansiranje projekta „Škola za 21. vek“ koji realizuje OŠ „Ivo Lola Ribar“, sa ciljem unapređenja nastave iz biologije i informatike.
Gradsko veće je odlučilo i o drugim pitanjima iz delokruga svog rada.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS