lokacija: Apatin
objavljeno: 13.12.2017.
Autor: Jelena

Nove neistine Miodraga Bakića

Politika

Nakon što su počela da se iznose različita mišljenja o rekonstrukciji dela ulice Petefi Šandora, a koja je relativno skoro završena, Jevto Milojević, pomoćnik predsednika opštine za investicije, komentarisao je priče o tome kako su uštede na rekonstrukciji ove ulice proizašle iz toga da je urađeno manje parkinga nego što je trebalo i da se štedelo na pogrešnim stvarima.


Podsećanja radi, on je tada izjavio da se rekonstrukcija ulice Petefi Šandora vršila po projektu koji je napravila prethodna vlast i da se taj projekat nije menjao.


- Trenutna lokalna vlast nije projektovala pomenutu ulicu, već je urađeno sve po postojećem projektu. Mali, sitni političari su iskoristili priliku da kažu da smo uštedeli mnogo novca na tome što nismo pravili parkinge u onom broju u kojem su prethodno napravljeni, navodno smo parkinge uskratili trgovinama i tako dalje. Istina je da smo radili po već postojećem projektu. Ono što je važno dodati jeste činjenica da je prvobitna vrednost projekta trebala iznositi 42 miliona, a mi smo do sada potrošili manje od 14 miliona da bi završili 50 odsto ulice. Ne želim da računam, jer verujem da građani sami mogu da izračunaju koliko će da košta kompletna ulica. Ovo govori, pre svega, o jednom korektnom i poštenom odnosu prema sredstvima poreskih obveznika, rekao je tada Milojević.


Nedugo zatim, na 18. sednici SO Apatin, odbornik Miodrag Bakić izjavio je kako njihov projekat rekonstrukcije dela ulice Petefi Šandora izgledao drugačije.


- Jevto je izjavio da je stara vlast napravila projekat za izgradnju stare pijace. To nije tačno. Ja sam proverio i mi smo napravili drugačije idejno rešenje kako to treba da izgleda. Vi imate sada nešto neprirodno, što se ne uklapa u ambijent. Stara pijaca je trebalo da bude urađena slično kao Trg Nikole Tesle, sa oko 100 parking mesta. To nije urađeno i svi se pitaju kakve su to krivine koje su urađene u ulici Petefi Šandora, rekao je Bakić na 18. sednici SO Apatin.


Pomoćnik predsednika opštine Apatin za investicije, Jevto Milojević, na istoj sednici je ponovio ono što je već više puta izjavio, da istorija Apatina ne počinje onog trenutka kada SNS dođe na vlast. S tim u vezi, dodao je da ono što je neko dobio u amanet da nastavi da radi, dužan je da se ponaša u skladu sa tim i radi onako kako je to struka predvidela.


- Prvobitni predračun rekonstrukcije stare pijace iznosio je 42 miliona dinara. Kad sam rekao da ćemo na tom projektu uštedeti 10 miliona, pojedini političari su odmah rekli kako ćemo smanjiti parkinge i tako uštedeti pare. Moram da ponovim, mi projekat nismo menjali, a uštedećemo više od 14 miliona budžetskih novaca poreskih obveznika opštine Apatin. To govori o Srpskoj naprednoj stranci, o poštenom i korektnom odnosu prema budžetu apatinske opštine, rekao je Milojević.
 

Tragom priče o ,,spornom projektu'' rekonstrukcije dela ulice Petefi Šandora ponovo smo razgovarali sa pomoćnikom predsednika opštine za investicije, Jevtom Milojevicem, a koji je ovog puta priložio dokaz koji nedvosmisleno pokazuje da je govorio istinu, za razliku od Miodraga Bakića.


 

- Već sam za skupštinskom govornicom sve rekao, samo nisam imao precizne podatke. Evo sada ih imam i oni jasno pokazuju da je projekat rekonstrukcije ulice Petefi Šandora urađen aprila 2014. godine, a svi znamo ko je tada bio na vlasti. Projekat je napravila Jelena Nedeljković, diplomirani građevinski inžinjer iz Novog Sada. Ovde je dokumentovano da li sam ja govorio istinu ili ne. Na ovom projektu možemo videti broj predviđenih parking mesta, način pravljenja ulice i sve ostalo što je arhitekta predvideo. Ni jedan jedini milimetar nismo odstupili od tog projekta. Ono što mene ljuti je to što pojedini političari kritikuju sve što uradi trenutna lokalna vlast u Apatinu, pa čak i kad rade po projektima koje su oni sami napravili, rekao je za 025info Milojević.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Predsednik Privremenog organa opštine Кula Velibor Milojičić sazvao je konstitutivnu sednicu Skupštine opštine Кula za 24. januar 2019....

Savet za zdravlje OO SNS i aktivisti iz MO Backi Gračac su nastavili akciju promocije Evropske nedelje prevencije...

Savet za zdravlje OO SNS Odžaci će tokom cele nedelje sprovesti niz akcija po svim naseljenim mestima opštine...

Na juče održanoj 147. sednici Gradskog veća grada Sombora razmotreno je i usvojeno više predmeta iz delokruga rada...

Zamenica predsednkia Skupštine opštine Odžaci Aleksandra Ćirić je dana 18.01.2019. godine sazvala 19. sednicu Skupštine opštine Odžaci za...

63. sednica Opštinskog veća opštine Odžaci održana je danas, 16. januara, u sali Opštinskog veća sa početkom u...