Miljanić: Tri velike investicije u Kuli

Damjan Miljanić je na konferenciji ispred Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Kula govorio o tri najznačajnije investicije u ovoj lokalnoj samoupravi u poslednje vreme.  

-Jedan veliki projekat, na kojem je opštinska vlast i SNS radila pet ili šest godina, se privodi kraju. Veliki je i po pitanju problema koje rešava i po pitanju vrednosti investicije jer je reč o više miliona evra. Završene su kanalizaciona mreža u Crvenki i Kuli. Pojedine ulice zbog nedostatka projektne dokumentacije nisu mogle biti urađene u ovoj godini. Urađen je potisni vod između Crvenke i Kule, između Kule i Vrbasa. Sada se ušlo u završnu fazu, a to je izmuljavanje, odnosno, čišćenje lateralnog kanala, takozvanog Begejca kojije bio problem decenijama. Ponosan sam što se ovaj problem kvalitetno rešio. Investicija je većim delom finansirana iz budžeta Opštine. Svi radovi su kvalitetno urađeni, kanalizaciona mreža, postrojenja, fekalne pumpe. U zavisnosti od analize mulja on će se i deponovati na različite načine. Bezopasni deo mulja se deponuje u fioke koje se nalaze van naseljenog mesta, a onaj deo mulja koji ima toksičnost u fioke koje imaju geofoliju tako da su nepropusne. Sve je rađeno uz nadzor PMF-a - rekao je Miljanić dodajući da će u ovoj godini biti završen deo do Štofare, odnosno, Bambija, dok će izmuljavanje biti potpuno gotovo sledeće godine. Vrednost ove investicije je 35 miliona dinara. 
 
Završeni su svi radovi vezani za put Kruščić-Gračac, što je, prem rečima Miljanića, višedecenijski problem.  
 
-Opština Odžaci nam je sjajan partner u ovom poslu. Onu su uradili 3,3 kilometra u prethodnom periodu. Skoro smo zajednički uradili nepuna 2 kilometra, veći deo je uradila Kula. Sada je to savremena saobraćajnica - naveo je Miljanić.  
 
Dom zdravlja u Kuli izgrađen je, kako je rekao Miljanić, zajedničkim naporima Republike, Pokrajine i opštinske vlasti.  
 
-Izgradili smo zajedno objekat i zajedno ćemo da ga opremimo. I CT i ultra zvuk i vozila su tu, i još dosta druge opreme će stići. Problemi sa gužvama kod ginekologa, sa početka godine, rešeni su čim su nam to građani signalizirali kao problem. Izdvojili smo sredstva da se angažuje još jedan ginekolog. Trenutno je na školovanju dovoljan broj specijalista. Zdravlje građana je prioritetna stvar. Zatekli smo srušen Dom zdravlja koji se nije održavao, dakle, zbog nemara, ali i ogromne dugova koji su bili preko 150 miliona dinara, tada se problem činio nerešiv. Sada, nekih 4 ili pet godina kasnije, imamo jedan od najboljih objekata. Naši građani imaju kvalitetnu uslugu i ne moraju da idu po bolnicama u okruženju - naveo je Miljanić.   

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar