Latinka Vasiljković za 025info: Planovi za razvoj Odžaka su veliki, nastavljamo odličnu saradnju sa celim okrugom (FOTO) (VIDEO)

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Odžaci, posle usvojenog dnevnog reda i izveštaja Izborne komisije, verifikovani su mandati odbornicima izabranim na izborima održanim 23. aprila.

U novom sazivu opštinskog parlamenta Srpska napredna stranka sa svojim koalicionim partnerima imaće 16 od 27 odbornika. Lista Socijalističke partije Srbije osvojila je pet mandata, dok će po dva mandata imati GG Odžaci mogu bolje, Srpska radikalna stranka i Demokratska stranka.

Imena budućih odbornika Skupštine opštine Odžaci:

Aleksandar Vučić – brže, jače, bolje: Latinka Vasiljković, Goran Đaković, Vlasko Grujičić, Tijana Stamenković, Stevan Gergelj, Jasmina Valent, Sandra Pribić, Dušan Božanić, Miroslav Kondić, Biljana Danilov, Goran Ignjatović, Dobrivoje Stojiljković, Aleksandra Ćirić, Rajko Popović, Lidija Jovanović i Milica Trkulja.

Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije: Jelena Lopušina, Mirko Cerović, Zdravko Poznić, Nikola Pavlović i Miloš Milutinović.

Grupa građana Odžaci mogu bolje: Vladimir Košutić i Dobrislav Prelić.

Srpska radikalna stranka – dr Vojislav Šešelj: Milan Ćuk i Dragan Ilić.

Demokratska stranka – Aleksandar Dikić: Aleksandar Dikić i Izabela Šerić.

Dva odbornika su odmah nakon verifikovanja mandata i polaganja zakletve podnela ostavku, Dušan Božanić (SNS) koji je kao razlog naveo nespojivost funkcija odbornika SO Odžaci i zamenika direktora Doma zdravlja Odžaci, što je funkcija koju će nastaviti da obavlja, kao i Dragan Ilić (SRS) koji je ostavku obrazložio ličnim razlozima.

Nakon verifikovanja mandata odbornicima, za novog predsednika Skupštine opštine Odžaci imenovan je Goran Đaković (SNS), a za zamenika predsednika SO Odžaci Aleksandra Ćirić (SNS). Novi sekretar SO Odžaci je Miloje Lepojić.

Konstitutivna sednica završena je izborom članova radnih tela.

U mandatno-imunitetsku komisiju izabrani su Milica Trkulja (SNS), Stevan Gergelj (SNS) i Miloš Milutinović (SPS) a u komisiju za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose Jasmina Valent (SNS), Rajko Popović (SNS), Lidija Jovanović (SNS), Mirko Cerović (SPS) i Jelena Lopušina (SPS).

Onmah nakon konstitutivne sednice zbog potrebe izbora izvršnih organa vlasti održana je druga sednica Skupštine opštine Odžaci. Sa 20 glasa ZA i 4 glasa PROTIV, odbornici su za novog predsednika opštine Odžaci izabrali mr Latinku Vasiljković, za njenog zamenika Miroslava Kondića, a izabrano je i novih 11 članova Opštinskog veća opštine Odžaci.

Nakon izbora izvršnih organa opštine konstatovan je i usvojen prestanak rada privremenog organa opštine Odžaci.

Goran Đaković, novoizabrani predsednik Skupštine opštine Odžaci, koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom sazivu ističe da se u prethodne tri godine svojski trudio da vrati dostojanstvo tom domu, koje je, po njegovim rečima, bilo potpuno devastirano i degradirano.

"Svi odbornici su zaslužni što se to zaista i desilo, a to su prepoznali i oni koji su nas izabrali, odnosno građani opštine Odžaci. Očekujem da će vladajuća većina maksimalno posvećeno raditi u interesu građana, a isto tako očekujem i ozbiljnije i kvalitetnije učešće opozicije u radu. Građani opštine Odžaci u naredne četiri godine mogu da očekuju veliku energiju i rad od novoizabrane predsednice opštine. Ona je u svom ekspozeu navela da bez timskog rada nema rezultata, a ja prve konkretne rezultate očekujem već u narednih 100 dana." - rekao je za 025info, Goran Đaković.

Latinka Vasiljković ističe da će vlast u direktnom kontaktu sa građanima najlakše prepoznati njihove probleme.

"Planovi su veliki. Oko sebe ću formirati tim koji će raditi prvenstveno na terenu, u direktnom kontaktu sa građanima opštine i meštanima sela. Radovi koje planiramo širokog su dijapazona, počevši od same opštinske uprave, kapitalnih projekata, povećanja privrednog rasta... Pored toga nastavićemo trend dobre saradnje sa svim opštinama u Zapadnobačkom upravnom okrugu." - izjavila je ekskluzivno za 025info novizabrana predsednica opštine Odžaci, mr Latinka Vasiljković.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar