Jovanov uoči izbora: Mrzimo Vučića - jedini program opozicije

"Činjenica je da je jedini program opozicije, jedina ideja i jedina poruka da mrze Vučića. Legitimno je da sa takvim stavom izađu na izbore, ali sačekajmo 2. april pa da vidimo šta će građani reći. Naš izbor je uvek Srbija, naš izbor su građani, što nije slučaj sa Jeremićem, Dušanom Petrovićem, Šutanovcem i ostalima. Njihovu politiku su građani osetili na svojoj koži. Zemlja je siromašila a oni su se bogatili i sada opet žele da se dočepaju državnih institucija da nastave ono što su započeli."

Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe SNS u Skupštini AP Vojvodine i potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke saopštio je boraveći u Apatinu da je Srpska napredna stranka maksimalno fokusirana na predsedničku kampanju s obzirom da situacija nije "nimalo naivna".

"Iako neki tvrde da je već sve rešeno. Nije tako, neki kandidati su krenuli u kampanju mnogo pre nego što su izbori zvanično raspisani, imaju finansijsku podršku, i teško će biti suprotstaviti se konglomeratu raznih interesa. Na nama je da podsetimo građane na naše rezultate u prethodnom periodu, i na ono šta je urađeno u premijerskom mandatu Aleksandra Vučića." - rekao je Jovanov.

On smatra na su rezultati jedino merilo i podsetio na smanjenje nezaposlenosti, preko 2 milijarde evra stranih investicija, stabilnost, suficit u budžetu i rast BDP-a, kao nešto što je učinjeno u prethodnom periodu i dodao da je veliki napredak postignut na polju infrastrukture što automatski znači veću zainteresovanost potencijalnih investitora.

"Infrastruktura je nešto čemu se posvetila velika pažnja, izgrađeno je 138 kilometara autoputa, 360 kilometara lokalnih puteva, uveden je direktan avionski let Beograd-Njujork, radiće se pruga Beograd-Budimpešta. Dobra infrastruktura je nešto što privlači investitore, mi moramo biti konkurentni na tržištu, a situacija je neuporedivo bolja u poslednjih nekoliko godina od kako je na čelo Vlade došao Aleksandar Vučić." - smatra Milenko Jovanov.

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke je govorio i o lokalnima temama. Kao poslanik u skupštini AP Vojvodine upoznat je sa radom svih opština u pokrajini pa tako i opštine Apatin.

"Period prvobitnog snalaženja, tačnije otklananja onih gorućih problema koje je ostavila prethodna vlast polako prolazi, rade se mnoge konkretne stvari koje već postaju vidne, i koje će tek biti vidne u narednom periodu. Mogu da kažem da sam zadovoljan radom lokalne samouprave u Apatinu." - kaže Jovanov i dodaje da je veza između pokrajine i lokalne samouprave veoma važna, što je najbolje potvrđeno kroz odobrene projekte u iznosu od 40 miliona dinara za rešavanje problema atmosferskih voda i preko 8 miliona dinara za projekat sanacije i rekonstrukcije sportskih terena u apatinskoj gimnaziji Nikola Tesla.

Jovanov je naglasio da je pokrajinska Vlada promenila pristup prema opštinama i da nema povlašćenih kao što ih je bilo prethodnih godina i decenija. On je rekao da se više neće dešavati da pokrajinska vlast finansira lokalne lidere koji će graditi sebi spomenike za života a koje neće imati ko da održava.

Pozvao je građane Republike Srbije da izađu na predsedničke izbore koji će biti održani 2. aprila i podrže politiku stabilnosti i kontinuiteta dobrih rezultata u mnogima društveno-političkim sferama za koje je zaslužna Vlada na čijem je čelu bio Aleksandar Vučić.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar