Izbori za Savete MZ u opštini Apatin 6. avgusta

Na osnovu Odluke o raspisivanju izbora za članove Saveta mesnih zajedinica u opštini Apatin ("Službeni list opštine Apatin" br. 8/2017) i člana 14. stav 1. Zakona o jedinstvenom bračkom spisku ("Sl. glasnik RS" br. 104/2009 i 99/2011), Opštinska uprava opštine Apatin, Odeljenje za opštu upravu, društvene delatnosti i skupštinske poslove obaveštava građane sa teritorije opštine Apatin da je doneta Odluka o raspisivanju izbora za članove Saveta mesnih zajednica u opštini Apatin i to za: Mesnu zajednicu  Apatin, Mesnu zajednicu u Romskom naselju na teritoriji naseljenog mesta Apatin, Mesnu zajednicu Sonta, Mesnu zajednicu Prigrevica, Mesnu zajednicu Kupusina i Mesnu zajednica Svilojevo, koji će se održati 06. avgusta 2017. godine.
 
Rokovi za izvršenje izbornih radnji počeli su da teku.
   
Punoletni građani imaju pravo da najkasnije pet dana pre zaključenja biračkog spiska tj. do 21. jula 2017. godine izvrše uvid u jedinstveni birački spisak i traže upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku biračkog spiska uz prikaz lične karte.
   
Za celo područje opštine Apatin:
 
Svakog radnog dana od 7.00 do 15.00 sati, subotom od 8.00 do 14.00 sati u prostorijama Odseka za društvene delatnosti i skupštinske poslove Opštinske uprave opštine Apatin, ul. Srpskih vladara br. 29, soba br. 10 - lokal 517, a najkasnije do 21. jula 2017. godine u 24,00 časa, kada se birački spisak zaključuje.

Po zaključenju biračkog spiska građani mogu zahtevati promene u biračkom spisku, najkasnije 72 časa pre dana održavanja izbora.

Od proglašenja zbirne izborne liste, pravo na uvid i na podnošenje zahteva za promenu u biračkom spisku ima i podnosilac proglašene izborne liste i lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani uz prilaganje ovlašćenja i dokaza (lične karte, potvrde o prebivalištu).


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar