Ištvan Pastor prisustvovo otvaranju vodovoda u Bačkom Bregu

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor prisustvovo je danas otvaranju vodovoda u Bačkom Bregu, koji predstavlja deo JKP „Vodovod Bezdan“, a rezultat je zajedničke investicije Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Grada Sombora.

Vrednost ove investicije iznosi 23,7 miliona dinara, od čega je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo obezbedio 70, a Grad Sombor 30 odsto ukupnih sredstava.

Obraćajući se prisutnima, predsednik Pastor je istakao da je ova investicija dokaz da se upornost isplati i da zajedničkim naporima lokalne samouprave i Pokrajine, korak po korak, svako mesto može da se unapredi i postane po meri čoveka. 

”Otvaranjem ovog vodovoda, meštanima je obezbeđena kvalitetna pijaća voda. Posebno me raduje što ovo postrojenje predstavlja spoj moderne, svetske i domaće tehnologije i na neki način predstavlja i pilot projekat koji može da posluži kao primer na koji nači ovakvi problemi mogu da se reše i u drugim mestima”, rekao je predsednik Pastor.

Kako je navedeno, investicijom izgradnje vodovoda dat je izuzetan doprinos unapređenju kvaliteta vode za piće kojim se snabdevaju stanovnici ovog mesta, primenjen je tehnološki proces najvišeg kvaliteta, a ugrađena tehnologija na savremen i moderan način obezbeđuje proizvodnju pijaće vode bez narušavanja prirodnih i geomorfoloških rezervi životne okoline. 

Svečanom otvaranju prisustvovali su i zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Robert Otot, zamenik gradonačelnika Sombora Antonio Ratković i direktor JKP „Vodovod“ Bezdan Dejan Kubatov.

Izvor i foto: skupstinavojvodine.gov.rs


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar