Golubović: Ispravna i pitka voda za sve građane na teritoriji Grada Sombora

Dušanka Golubović, poverenica Gradskog odbora Srspke napredne stranke Sombor, na konferenciji je govorila o ulaganjima u vodosnabdevanje u prethodne tri godine kao i o planovima u narednim godinama. Cilj je, kako je istakla Golubović, da za tri godine svi građani na teritoriji Sombora imaju ispravnu i pitku vodu.  

-Svesni činjenice da komunalni problema opterećuju najveći broj naših sugrađana kao SNS smo 2016 godine predložili i na konstitutivnoj sednici obrazložili program koji je podrazumevao prioritet u rešavanju ovih problema. Jedan od najznačajnijih svakako je problem vodosnabdevanja. Imali smo problema pre svega sa nedovoljnim kapacitetima fabrike vode na izvorištu Jaroš ali i loše rezultate analize stanja vodovodnih sistema u svim naseljenim mestima, osim u gradu Somboru i Bezdanu. Predložili smo niz odluka kojima smo rešili pitanje vodosnabdevanja u smislu postojanja dva javna komunalna preduzeća, jedno sa sedištem u Somboru, a drugo u Bezdanu. Preduzeli smo brojne infrastrukturne radove na izgradnji dovodnika vode i fabrike vode. Naša posvećenost išla je u smeru rešavanja kapaciteta u fabrici vode koji su sa 200 litara u sekundi povećani  na 400. Ova investicija omogićila je da se sva naseljena mesta koja gravitiraju ka izvorištu Jaroš mogu blagovremeno priključiti. Rekonstruisali smo i postojeću fabriku vode - rekla je Golubović.  
 
U prethodne tri godine, kako je navela Golubović, promenjen je  sistem dezinfekcije vode te su i bolji rezultati analize vode. Investicije koje se tiču vodosnabdevanja, podsetila je, odnosile su se i na priključivanje naseljenih mesta Čonoplja, Kljajićevo, ali i prigradskog naselja Žarkovac.  
 
-Započeli smo izgradnju dovodnika vode dugog 17 kilometara prema Staparu i Doroslovu. Tokom ove godine započinjemo izgradnju i rekonstrukciju kompletne vodovodne mreže u Doroslovu. Investicije su se odnosile i na izgradnju buster stanice u Svetozar Miletiću čijom realizacijom će meštani dobiti pijaću vodu. Omogućićemo i dalju realizaciju dovodnika vode prema Stanišiću. Pored Bezdana tokom prošle godine izgradili smo fabriku vode u Bačkom Bregu, a u toku ove krećemo u izgradnju fabrike vode u Kolutu. U toku je izrada projektno tehničke dokumentacije za izgradnju fabrike vode za Bački Monoštor - navela je Golubović.  
 
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar