Formirana Radna grupa za izradu Plana mreže zdravstvenih ustanova

U Pokrajinskoj vladi održan je sastanak pokrajinskog sekretara za zdravstvo doc. dr Zorana Gojkovića sa rukovodiocima zdravstvenih ustanova na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Nedavno usvojen Zakon o zdravstvenoj zaštiti, po kojem Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo dobijaju  nove nadležnosti, i preuzimaju osnivačka prava nad 44 Doma zdravlja u Vojvodini, inicirao je i potrebu obrazovanja Radne grupe za izradu predloga Plana mreže zdravstvenih ustanova.

Na sastanku je, odlukom pokrajinskog sekretara za zdravstvo formirana radna grupa, koja ima zadatak, da nakon analize zdravstvenog stanja i  broja starosne strukture stanovništva, postojećeg broja, kapaciteta i rasporeda zdravstvenih ustanova, stepena urbanizacije, razvijenosti i saobraćajne povezanosti pojedinih područja, dostupnosti zdravstvene zaštite, potrebnog obima određenog nivoa zdravstvene delatnosti, ekonomskih mogućnosti i drugih činilaca, sa stručnog zdravstvenog aspekta iznese Predlog rešenja Plana mreže zdravstvenih ustanova.

Radnu grupu čine predstavnici Instituta za javno zdravlje Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, Pokrajinskog Fonda za zdravstveno osiguranje i zdravstvenih ustanova sekundarnog i tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite, čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina.

Izvor i foto: vojvodina.gov.rs


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar