Dveri: Nezavisna komisija ili ulični protesti
30.11.-0001.

Dveri zahtevaju da se u roku od 48 sati formira nezavisna državna komisija, a mi svakako 17. maja organizujemo nove ulične vidove borbe.
Posle nekoliko dana protesta po Srbiji protiv izborne krađe koje su Dveri organizovale kako bi uzbunile srpsku javnost i podsetile na sve beskrupuloznosti Tadićevog režima, rukovodstvo Dveri zajedno sa oblasnim poverenicima Pokreta odlučilo je da pruži priliku državnim organima da se cela ova izborna bruka okonča na institucionalni način. Srbiji je potrebno da se vrati poverenje u državne institucije koje je ovom izbornom krađom dodatno poljuljano. Zato će pravni tim Dveri do kraja nedelje podneti krivične prijave protiv organizovane kriminalne grupe koja je izborne krađe izvela, kao i niz drugih pravnih lekova protiv nezakonitih odluka u izbornom procesu.
Dveri svoje proteste obustavljaju narednih 48 sati i daju priliku režimu da osnuje nezavisnu državnu istražnu komisiju koju bi činili predstavnici svih izbornih listi koje su učestvovale na predhodnim izborima i koja bi imala uvid u jedinstveni birački spisak, zapisnike sa biračkih mesta i sav birački materijal. Toj Komisiji (u kojoj bi bili i predstavnici Dveri) mora biti dopušteno da sve nepravilnosti koje utvrdi snimi video zapisom i potvrdi sačinjenom službenom beleškom u prisustvu predstavnika RIK-a.
Ovaj zahtev danas Dveri upućuju vršiocu dužnosti predsednika Srbije Slavici Đukić Dejanović, a zavisno od njenog odgovora i stava režima u narednih 48 sati odlučujemo kako će izgledati naša dalja borba protiv izborne krađe:
- ukoliko bude ispunjen zahtev Dveri u četvrtak će biti održana izložba „Tragovima izbornih krađa 1996-97/2012“ kao svojevrsni podsetnik i upozorenje do čega može da dovede prekrajanje izborne volje građana, a dalja borba će se voditi kroz institucije države.
- ukoliko se režim ogluši o konstruktivni i državotvorni zahtev Dveri u četvrtak organizujemo ulični svenarodni i porodični protest.
U oba slučaja manifestacije će biti održane u četvrtak, 17. maja u 18 časova na platou ispred Filosofskog fakulteta u Beogradu.
Dveri takođe pozivaju Slavicu Đukić Dejanović da sazove sastanak svih učesnika u izborima kako bismo dogovorili način izlaska iz ove izborne i državne krize. Pošto je njena stranka svojevremeno učestvovala u izbornim krađama, i zato što danas SPS javno govori da to više neće da radi, smatramo da gospođa Slavica, kao v. d. predsednika države, ima posebnu obavezu da to učini.
Informativna služba Dveri


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar