Druga sednica Opštinskog veća - usvojeno svih sedam tačaka

Druga sednica Opštinskog veća Opštine Apatin imala je na dnevnom redu sedam tačaka, koje su usvojene. Nakon usvojenog zapisnika sa prošle sednice, govorilo se o načinu obavljanja funkcije predsednika i zamenika Opštine, predsednika i zamenika Skupštine Opštine (SO), kao i sekretara SO. Olivera Tihomirović Vignjević, rukovodilac odeljenja za opštu upravu, društvene delatnosti i skupštinske poslove rekla je da prema Zakonu o lokalnoj samoupravi predsednik i zamenik moraju da budu u stalnom radu, kao i predsednik SО, sekretar SO može da bude u stalnom radu, a zamenik predsednika Skupštine funkciju obavlja volonterski. 

Treća tačka ticala se aneksa ugovora o otuđivanju građevinskog zemljišta bez naknade radi izgradnje fabrike za doradu tekstila i farbare investitora "Flash SRB" d.o.o. Apatin.  Miloš Đerić, šef odseka za privredu i razvoj izvestio je da inestitior traži da se rok za zapošljavanje ukupno 203 radnika, koji je bio u roku od tri godine od potpisivanja odgovora, produži na rok od 31.12. 2017. Razlog su promene u okviru biznis plana, koje se odnose na smanjene količine sirovine na tržištu, kao i činjenicu da potrebne mašine još uvek nisu stigle. Investitor je za ovo dobio potvrdu ministarstva, koje je  subvencionisalo fabriku.

Milan Škrbić, predsednik SO Apatin izneo je predlog za razrešavanje Komisije za sporovođenje komesacije u Kupusini, odnosno predsednika Jove Koraća, zamenika Mira Nerlovića i člana Ljubiše Narančića. Za imenovanje su predloženi kao predsednik Milan Marković, kao zamenik Zvezdana Zvonar i kao član Maja Kuridža. Razrešeni su i Damir Rastović, sekretar Komisije, Ksenija Maljković i Zlatko Zuber. Na njihovo mesto imenovani su Aleksandra Vukoman, Marko Đumić i Danijela Čučilović. Finansijsko poslovanje vodiće Branislava Bešir, koja je zaposlena u Odeljenju za privredu i finansije. 

Utvrđene su i izmene u vezi sa Savetom za zdravlje. Olivera Tihomirović Vignjević izvestila je da su razrešeni predsednik dr Đurađ Beoković, kao i dr Rang Rudolf, dr Tanja Nikitović i Siniša Bačić. Imenovani su dr Miodrag Pavlović i Branka Bajić. Marija Bobić je ostala član Saveta. 

Šesta tačka po redu bila je u vezi sa psima lutalicama, odnosno odluci o visini naknade za odštetne zahteve. Nikola Marčeta, rukovodilac odeljenja za inspekcijske poslove rekao je da je za dva meseca u odnosu na prošli izveštaj podnet 21 zahtev – 12 iz grada, pet iz Romskog naselja i ostatk iz okolnih sela. Potraživano je milion i 695 hiljada dinara, ali je komisija analizirajući dokumentaciju iznela svoj predlog – gotovo 50% nižu suma, koja će biti isplaćena u vansudskom poravnja nju.  Na sednici je rečeno da je ovo stalno trošak, koji bi trebalo izbeći u budućnosti. Predsednik Opštinskog veća Radivoj Sekulić rekao je da će se analizirati izveštaj iz prošle godine, kako bi se utvrdilo koliko je novca utrošeno na odštetu, a koliko na uklanjanje životinja. Na osnovu toga će se napraviti efikasan plan i pronaći najbolje rešenje za Opštinu. Predloženi su azil i čipovanje, ali samo kao ideje koje će biti razmatrane u narednom periodu. 

Na kraju sednice rečeno je da će zbog ekonomičnosti Ribarske večeri ove godine trajati dan manje, odnosno od 07. do 10 .jula. 

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar