Dogovorena saradnja Mađarske i Vojvodine u oblasti zdravstva

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković sastao se u Budimpešti sa najvišim predstavnicima Ministarstva ljudskih resursa i Univerziteta u Segedinu. Tema sastanka bila je mađarsko srpska saradnja u oblasti zdravstva. 

Predstavnici mađarske i Pokrajinske vlade razgovarali su o zajedničkim problemima koji dotiču obe regije i mogućnostima za njihovo rešavanje.

Kako je rekao sekretar Gojković, dve zemlje već imaju uspešnu saradnju, što je i pre nekoliko dana u Subotici potvrđeno potpisivanjem čak 11 sporazuma u različitim oblastima.  

Jedan od načina za unapređenje postojeće saradnje je, kako su se složili predstavnici dve zemlje, zajedničko uključivanje u različite projekte  koji se finansiraju iz sredstava Evropske unije.

Sledi intenzivna komunikacija zdravstvenih i naučnih institucija u realizaciji i rešavanju obostranih izazova u lečenju onkoloških bolesti, hirurških procedura, kardiovaskularnih oboljenja i retkih bolesti.

Izvor i foto: vojvodina.gov.rs


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS