Delegacija Treće Srbije boravila u zvaničnoj poseti Francuskoj

Delegacija Treće Srbije, predvođena predsednikom Miroslavom Parovićem, generalnim sekretarom Markom Teslićem, predsednikom saveta za međunarodnu saradnju profesorom Nenadom Krstićem i Dejanom Čelarom, boravila je u zvaničnoj poseti Francuskoj. U okviru posete, delegacija je posetila Evropski Parlament u Strazburu, Francuski Nacionalni Parlament i Business France centar u Parizu.


 

U Evropskom Parlamentu u Strazburu, uz pomoć prijatelja iz  Francuskog Nacionalnog Fronta, predvođenih Edvardom Ferandom šefom poslaničke grupe, prikazan je film o stradanju Srba u Bosni. Promocija ovog filma pred predstavnicima svih zemalja u Evropskom Parlamentu ima veliki značaj za Srbe i samu Republiku Srpsku, posebno kada se uzme u obzir da mnogi koji ne poštuju Dejton, pokušavaju da izazovu haos i ukinu Republiku Srpsku.


U Parizu, predstavnici Treće Srbije, učestvovali su na Srpsko-Francuskom privrednom forumu u Business France centru, u kome je srpsku delegaciju predvodio premijer Srbije Aleksandar Vučić. Na forumu se govorilo o dosadnašnjoj ekonomskoj saradnji dve zemlje i potencijalnim investicijama francuskih kompanija u Srbiji.


 

Poslednjeg dana, na poziv Žan Frederika Poisona, predsednika Demohrisćanske partije Francuske, koja pripada grupi Republikanaca u Francuskom Nacionalnom Parlamentu, delegacija Treće Srbije je posetila Francuski Nacionalni Parlament. Teme o kojima se ovom prilikom razgovaralo odnosile su se na predstojeći referendum u Republici Srpskoj i sve veću pretnju radikalnog islama na Balkanu i Evropi.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar