Delegacija iz Francuske posetila Apatin

Privredna delegacija iz Francuske posetila je Apatin i obišla nekoliko preduzeća. Marko Teslić, kome je uručeno priznanje od strane privredne komore Pariza (Val d'oise) za doprinos u uspostavljanju privredne saradnje između ove privredne regije i privrednika iz Srbije, goste iz Pariza upoznao je sa privrednim mogućnostima Apatina. Akcenat je stavljen na mogućnosti koje pruža Dunav, na najavljenu izgrdnju luke, kao i na blizinu aerodroma u Somboru, što je predstavljeno kao ozbiljan potencijal za sam grad ali i celu regiju. 

Marko Teslić

Teslić je ukazao i na potrebu modernizacije i izgradnje komunalne infrastrukture, za šta su gosti takođe iskazali interesovanje i ukazali na njihove veze i saradnju sa razvojnim i investicionim fondovima iz kojih bi se mogli finansirati ovakvi projekti.

Privrednu delegaciju Francuske predvodili su Žan Fransoa, predsednik privredne regije Val d'oise (Pariz) i sekretar za međunarodnu saradnju, kao i Kristof Mašar, privrednik i predsednik asocijacije malih i srednjih preduzeća. 

Cilj posete je bio upoznavanje gostiju sa privrednim mogućnostima Srbije i identifikovanju tačaka za potencijalnu saradnju. Tokom četvorodnevne posete Srbiji delegacija iz Francuske je posetila i Beograd gde ih je s mogućnostima naše prestonice upoznao zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, Novi Sad gde se sastala sa gradonačelnikom Milošom Vučevićem i članom gradskog veća za privredu Goranom Sečujskim, ali i na inicijativu Marka Teslića organizovana je poseta Somboru i Apatinu.

Na kraju posete Žan Fransoa je rekao da će po povratku u Pariz preneti pozitivne utiske koje je stekao tokom posete Srbiji i kompanijama iz regije Val d'oise ukazati na postojanje realnih mogućnosti za investiciona ulaganja,dok se Kristof Mašar obavezao da će u narednom periodu doći sa delegacijom od dvadesetak privrednika i konkretnim projektima kada će i otpočeti zvanična saradnja. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar