Članstvo socijalista ponovo pod velikim pritiskom

Apatinski opštinski odbor SPS-a ponovo potresaju unutrašnji sukobi. Nakon letošnjih trzavica, kada je predsednik socijalista Živorad Smiljanić bio nezadovoljan reakcijom svojih saradnika na učestale aktivnosti opštinskog odbora naprednjaka, ponovo su neki došli na tapet. Međutim, kako nam izvor blizak opštinskoj vlasti prenosi, za razliku od prethodnog puta, kada su se oštre kritike odnosile na najbliže saradnike, Smiljanić je sada kivan na takozvano tiho članstvo apatinskih socijalista.


Naime, kako je pritisak opozicije iz dana u dan sve veći, a kako se pored toga ređaju i brojne afere trenutnog opštinskog rukovodstva, poput one sa stečajem dugo najavljivanog Apatinskog tržnog centra, sve veći broj članova sumnja u opstanak socijalista na vlasti. Zbog toga ne žele da se preterano eksponiraju, strahujući za svoje karijere nakon izbora. Većina ih je stranci pristupila radi lakšeg zaposlenja ili očuvanja radnog mesta. Sada, kada je sve izvesnije da samo članstvo neće više donositi takav benefit, oni više ne žele da ih se identifikuje sa socijalistima, dok rukovodstvo stranke vrši sve veći pritisak na njih usled nezavidne situacije u kojoj se nalazi.


Pored ovog dela članstva koje je partija zadužila, postoji i mnogo onih koji su na "čekanju" već duže vreme. Za sebe su smatrali da su zaslužni članovi i zbog toga su očekivali određene poslove i pozicije, međutim zbog rodbinskih i drugih, sličnih veza su preskočeni i sada su nezadovoljni.  Oni počinju da sumnjaju da će doći njihovih "pet minuta", usled sve izvesnije preraspodele vlasti u opštini, te su zbog toga sve nervozniji - tvrdi naš izvor blizak opštinskoj vlasti.


Na sve nedaće socijalista dolazi i problematičan odnos sa vrhovnim strukturama stranke, koje svojim delovanjem ni malo ne pomažu teškoj situaciji apatinskog ogranka. O ovoj temi govorio je i sam Smiljanić u gostovanju na somborskoj televiziji K54, o čemu smo već izveštavali.


U svakom slučaju, kako se naredni izbori budu bližili, atmosfera će biti sve napetija u taborima svih stranaka, a naročito socijalista, koji se uveliko susreću sa brojnim situacijama u kojima se do sada nisu nalazili niti snalazili.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar