Branislav Nedimović posetio Kulu

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović, posetio je danas poljoprivredno gazdinstvo Vasilija Ćurčina u Kuli. Sa domaćinom, poljoprivrednim proizvođačima i predsednikom opštine Kula, Damjanom Miljanićem, ministar je razgovarao o subvencijama i ostalim podsticajima koje ministarstvo nudi poljoprivrednicima.

- Zadovoljsto je biti u Kuli i razgovarati sa poljoprivrednicima. To su opšte teme koje muče sve poljoprivrednike. Stočare muči da li će im biti na 10 godina zakup poljoprivrednog zemljišta, ratare uglavnom muči da li će i oni imati pravo na dugoročni zakup i tu su naišli na sve pozitivne odgovore i mislim da idemo u dobrom pravcu, bar što se tiče ovog kraja gde smo u prošlosti imali problema sa zakupom poljoprivrednog zemljišta i u Kuli i u Vrbasu - rekao je ministar.
 
Zahvaljujući se ministru na dolasku, vlasnik gazdinstva Vasilije Ćurčin je posebno istakao značaj subvencija za nabavku poljoprivredne mehanizacije i istakao, kako je poljoprivrednicima koji su prisustvovali sastanku dat adekvatan odgovor na sva pitanja.
 
Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, takođe se zahvalio ministru Nedimoviću na poseti i istakao važnost koju poljoprivrednici dobijaju kroz mogućnost direktnog obraćanja i razgovora sa predstavnikom Ministarstva.
 
- Bilo je reči i čak najave nekih pravilnika ubuduće, upravo na bazi diskusije sa poljoprivrednicima i to njima znači da imaju direktno vezu sa ministarstvom, da ih neko sasluša i da mogu te svoje probleme da iznesu - rekao je Miljanić.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar