Bojan Torbica: Vreme je da Smiljanić ode u zasluženu penziju!

Milovan Balaban i njegov gost, Bojan Torbica, zamenik gradonačelnika Novog Sada i predsednik pokrajinskog odbora Pokreta socijalista, razgovarali su u emisiji "Prava reč" o predstojećim izborima. Oni će biti raspisani početkom marta, a Torbica je rekao da je ovo prilika da se na republičkom nivou polože računi građanima, kao i da se sa njima napravi novi dogovor. Dodao je da su  pokrajinski izbori krajnje vreme da se "raskrsti sa kriminalnim režimom Bojana Pajtića". Poseban osvrt dao je na lokalne izbore, gde je pažnju skrenuo i na Apatin.

U emisiji je pomenuto i moguće ujedinjenje i ukrupnjavanje opozicije, kako levice, tako i desnice. Torbica smatra da nikada nije ni bilo istinske podele, nego samo pokušaja da se prebaci odgovornost na druge. Rekao je da opozicija nema program, osim kritike vlasti, a sagovornici su se složili da to vodi ka "hejterskoj" politici, odnosno politici mržnje usmerenoj ka pojedincu, odnosno Aleksandru Vučiću, pre svega. U tom svetlu govorilo se o nedavnom sporazumu sa NATO, koji je, kako je rečeno, DSS potpisao još 2006. godine.

Okosnica razgovora bili su pokrajinski izbori, za koje je rečeno da Demokratska stranka kreće sa pozicije vlasti. Međutim, čulo se da je teško steći takav utisak, s obzirom na to da se stvara atmosfera da je za sve loše u Vojvodini zaslužna trenutna republička vlast, iako je Bojan Pajtić na poziciji premijera Vlade Vojvodine još od 2003. godine. 

Torbica je rekao i da očekuje tešku borbu na pokrajinskim izborima, ali da veruje da će građani pokazati da se protive tome da Vojvodina bude oblast u Srbiji sa najviše korisnika socijalne pomoći, da ima manje zaposlenih nego centralna Srbija, kao i da njom vlada neko sa 5.7 odsto podrške. Smatra da se trenutna pokrajinska vlast dokazala svojim pokušajima da trguje vojvođanskim pitanjem, a da pri tom nije podnela nijedan amandman na budžet Srbije, kada je reč o finansiranju pokrajine. Veruje da mora da se utvrdi odgovornost kada je reč o nenamenskom trošenju novca iz pokrajinske kase. Osvrnuo se i na republičke izbore, iznoseći stav da očekuje manju i kompaktniju Vladu, u kojoj neće biti nekoliko trenutnih ministara. 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar