Apatinski socijalisti izgubili podršku centrale

Da već duže vreme mnogo toga ne funkcioniše kod apatinskih socijalista svima je jasno, ali nakon objavljivanja lista Socijalističke partije Srbije za poslanike u republičkoj skupštini, odnosno skupštini AP Vojvodine, više je nego očigledno da se i centrala socijalista ogradila od OO SPS Apatin.

Iako je Apatin jedna od retkih opština u kojima SPS trenutno drži sve konce vlasti u svojim rukama, glavni odbor stranke je njihove kandidate za poslanike u republičkoj i pokrajinskoj skupštini postavio na neprolazna mesta.

Na listi poslanika za mesto u skupštini AP Vojvodine kandidati iz Apatina Željko Obradović i Dragan Rastović su tek na 33. odnosno 36. mestu, a to su, na osnovu očekivanih rezultata SPS, neprolazna mesta. Situacija je još gora na republičkoj listi, gde su apatinski kandidati Miloš Đerić i Zorka Balać tek na 138. odnosno 176. mestu od 250 poslanika. Te pozicije su daleko ispod svakog očekivanog rezultata socijalista. Stoga je izvesno da apatinski socijalisti neće imati predstavnike ni u pokrajinskom, ni u republičkom parlamentu.

Odnos centrale socijalista ka glavnim kadrovima jednog od svojih najjačih opštinskih odbora nedvosmisleno ukazuju da stopa nezaposlenosti u opštini Apatin, promašene investicije, afere u kojima se nalaze rukovodioci apatinskih socijalista, predstavljaju balast za ambicije koje SPS ima u pokrajini i republici. Vrh SPS-a je i ranije iskazivao nezadovoljstvo radom socijalista u Apatinu, međutim zarad dobrih rezultata na izborima tolerisali su razne ispade. O sukobu svedoče i nedavna istupanja predsednika apatinskih socijalista Živorada Smiljanića u kojima je kritikovao vrh stranke:

Sada kada je evidentno da će apatinski socijalisti pretpreti poraze na lokalnim izborima i ispustiti vlast, rukovodstvo SPS-a polako okreće leđa starim apatinskim kadrovima i okreće se drugim opštinskim odborima u Vojvodini koji imaju znatno veći politički potencijal.

U uzavreloj situaciji u kojoj se OO SPS Apatin nalazi, loša mesta na izbornim listama su samo dodatno podigla tenzije.

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar