27. sednica Skupštine opštine Apatin

U Velikoj sali SO započela je 27. sednica Skupštine opštine Apatin. Uz prisustvo 25 odbornika, stvoreni su uslovi za rad i punovažno odlučivanje.

 Za sednicu je predložen dnevni red od ukupno 9 tačaka, a koji je većinom glasova i usvojen. Nakon usvojenog zapisnika sa prethodne sednice, na red je došlo razmatranje izveštaja o izvršenju Odluke o budžetu opštine Apatin za 2018. godinu, za period januar – septembar 2018. godine, a izvestilac je Slavoljub Štrbo, rukovodilac Odeljenja za finansije.
 
 
Nakon kraće rasprave, ova tačka dnevnog reda većinom glasova je usvojena.
 
S obzirom na to da je došlo do promena u zakonu, pred odbornicima su se našla i dva predloga odluke, o nekategorisanim putevima na teritoriji opštine Apatin i o kategorizaciji opštinskih puteva i ulica na teritoriji opštine Apatin. Izvestilac po obe tačke je Dragana Stambolija i za oba predloga su glasala većina odbornika lokalnog parlamenta.
 
U idućoj tački usvojen je Predlog Rešenja o obrazovanju štaba zimske službe opštine Apatin za 2018/19 godinu. U pitanju je telo koje se sastoji od 11 članova. Sastaju se 5-6 puta tokom perioda zimskog održavanja i donose odluke o istom. Odmah potom, odbornici su izglasali i Operativni plan zimske službe na javnim putevima u opštini Apatin za 2018/19godinu.
 
U nastavku sednice, razrešen je vd direktora JKP „Naš dom“ Apatin, Nedeljko Bračika, a na njegovo mesto je postavljen Nebojša Smiljanić. 
 
Na samom kraju 27. sednice SO Apatin razrešen je član Saveta za budžet i finansije, Vanja Kokić, da bi potom odbornici na njeno mesto većinom glasova izabrali Veljka Cvetićanina.
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar