26.377 birača glasaće na belim i sivim listićima

Opštinska izborna komisija je na današnjoj sednici ustanovila da je sedam stranka ispunilo uslov da imenuje predstavnike, odnosno člana i zamenika u prošireni sastav biračkih odbora.

To su liste sa punim sastavom: Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje (SNS),  Dr Živorad Smiljanić - Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija, Narodni pokret Dinara-Drina-Dunav, Dr Bruno Urbanovski - za pravednu opštinu Apatin-Demokratska Stranka (DS-DSHV), Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka, kao i liste manjina:  Republikanska stranka - Republikánus Párt - Zlatko Klecin,  Zelena Stranka i Savez vojvođanskih Mađara.

Liste koje nisu ispunile uslov idu na izbore sa skraćenim brojem kandidata za odbornike: DS – Boris Tadić, SPO – LDP, Za naš Apatin (DSS Sanda Rašković Ivić, SNP Nenad Popović, Srpski pokret Dveri Boško Obradović), Pokret socijalista Milan Dražić - Vi znate zašto,Milan Dražić i Dosta je bilo - Saša Radulović.

Odlučeno je i da će se na lokalnom nivou glasati na belom listiću, dok će kontrolni listić biti plave boje. Na nivou repunlike i pokrajine glasaće se na listiću led sive boje, dok će kontrolni biti prljavo roze boje. 

Broj glasača u delu jedinstvenog biračkog spiska iznosi 26.377. To je oko 400 glasača manje nego na prošlim izborima. Prema biračkim mestima to izgleda ovako:

  • Apatin: 15.769
  • Sonta: 4.102
  • Prigrevica: 3.572
  • Kupusina: 1.741
  • Svilojevo: 1.193

Takođe, određene su i dnevnice. Naime, Republička izborna komisija (RIK) namenila je 5.000 dinara za uređenje izborno mesta, dok je Pokrajinska izborna komisija (PIK) namenila 2.000 dinara. Birački odbori dobiće 1.500 dinara od RIK za članove i 2.500 dinara za predsednika i zamenika. PIK je izdvojila ukupno 32.000, koje će biti raspoređene naknadno. 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar