24. sednica SO Apatin

U velikoj sali SO Apatin započela je 24. sednica Skupštine opštine Apatin. Utvrđeno je prisustvo 24 odbornika, čime su stvoreni uslovi za punovažno odlučivanje.

Usvajen je zapisnik sa prethodne sednice, a većinom glasova je izglasan i dnevni red, a koji se sastoji od 12 tačaka dnevnog reda.

Atila Rižanji dao je ostavku na mesto člana Opštinskog veća opštine Apatin, a na njegovo mesto predložen je Ham Stevan Robert iz Svilojeva. Skupština je za članove Biračkog odbora za sprovođenje tajnog glasanja odredila Niku Petrović kao predsednika i članove Milevu Babić i Mirka Cvetićanina. 

Nakon tajnog glasanja, utvrđeni su rezultati. Od 24 važećih glasačkih listića, sa 21 za i 3 protiv, Atila Rižanji je razrešen dužnosti člana OV opštine Apatin, da bi istim postupkom sa 22 za i 2 protiv Ham Stevan Robert postao novi član Opštinskog veća.

Odbornici su na 24. sednici SO Apatin doneli odluku o davanju saglasnosti nadležnom organu DOO za upravljanje Slobodnom zonom da može pokrenuti i sprovesti postupak brisanje ogranka tog društva, a odmah potom i zaključak o godišnjem programu zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine Apatin za 2018. godinu.

Na sednici apatinskog parlamenta donet je i zaključak o davanju saglasnosti na druge izmene Godišnjeg programa poslovanja JKP „Naš dom“ Apatin za 2018. godinu.

Odbornici su u nastavku sednice doneli odluku o pribavljanju nepokretnosti br.7372 k.o. Apatin u javnu svojinu opštine Apatin (kuća „Turski“). Vrednost nekretnine je procenjena na 160.000 evra, a platila bi se na 36 mesečnih rata. Ideja je da se prostor zaštiti i privede nameni, odnosno da se na tom mestu napravi galerijsko muzejski prostor. 

Dubravka Korać, zamenica predsednika opštine, istakla je da je muzej itekako potreban našem gradu, da je pomenuti objekat jedan od najreprezentativnijih u gradu i da bi bila šteta da odatle bude uklonjen. Takođe, izrazila je uverenje da će za opremanje muzeja sredstva dobiti iz fondova prekogranične saradnje, a gde su već aplicirali. 

Većinom glasova odbornika doneto je rešenje o otuđenju iz javne svojine neizgrađenog građevinskog zemljišta upisano u list nepokretnosti 844 k.o. Apatin, katastarska parcela 2715/2 u svojinu Ivice Štrangarić iz Apatina. U pitanju je zemljište u Njegoševoj ulici, za koje je Štrangarić na licitaciji ponudio najbolju cenu.

Na današnjoj sednici razrešen je v.d. direktora Centra za socijalni rad Apatin, a nakon toga i usvojen predlog rešenja o imenovanju direktora iste ustanove. Većinom glasova, 24 za, niko protiv, Nikolina Sučević je imenovana na mesto direktora CSR.

Na samom kraju sednice doneto je rešenje o izmeni rešenja o imenovanju Opštinske izborne komisije, da bi potom predsednik opštine Apatin Milan Škrbić podneo amandman na predlog Rešenja o imenovanju članova komisije za sprovođenje komasacije u k.o. Sonta, a što je većinom glasova odbornika i usvojeno.

 

 

 

 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar