18. sednica SO Apatin: Direktan tv prenos na kanalu 025info televizije

Na 18. sednici SO Apatin, nakon što je utvrđeno prisustvo od ukupno 28 odbornika, čime su stvoreni uslovi za punovažno odlučivanje, usvojen je i izveštaj sa prethodne sednice.

Predsednik SO Apatin, Dragan Rastović, i zamenik predsednika Skupštine, Nika Petrović, podneli su ostavke, a Mileva Babić, kao najstarija odbornica, preuzela je zasedanje Skupštine.

Za novog predsednika Skupštine opštine Apatin predložena je Nika Petrović, a za zamenika dr Dragan Rastović. U toku je pauza, nakon koje će odbornici, tajnim glasanjem, odabrati novog predsednika i zamenika SO Apatin.

U toku je glasanje.

Većinom glasova odbornika, 24 za i 4 protiv, Nika Petrović je izabrana za predsednika SO Apatin, a sa 25 glasova za i 3 protiv dr Dragan Rastović je odabran za zamenika predsednika Skupštine.

Nakon što je utvrđen razlog prestanka mandata odbornika Zorana Ignaca, verifikovan je mandat. odbornika Željka Dekana.

Nedeljko Bračika, vd direktora JKP-a ,,Naš dom'', izvestio je prisutne o novoj odluci ovog preduzeća, a koja se tiče obustave pružanja komunalnih usluga građanima koji odbijaju da isplate svoja dugovanja. U toku je rasprava po ovoj tački.

Većinom glasova odbornika, odluka o obustavi pružanja komunalnih usluga neplatišama, je usvojena.

Odbornici su na 18. sednici SO Apatin usvojili i odluku o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata na teritoriji opštine Apatin, a koje je novom odlukom produženo.

U naredne dve tačke donet je predlog rešenja o prenosu javne svojine sa opštine Apatin na Srpsku pravoslavnu crkvu, Eparhija Bačka, Crkvena opština Apatin, a radi izgradnje crkve, a takođe i predlog rešenja o otuđenju suvlasničkog udela u nepokretnosti od 6/18 dela u svojini opštine Apatin na Barjaktarević Violetu.

Budžet je uvek tačka koja među odbornicima izazove najviše rasprave, a što ni ovog puta nije izostalo. Ipak, većinom glasova, i odluka o budžetu opštine Apatin za 2017. godinu, za period januar-septembar 2017. godine, takođe je usvojena.

Narednim tačkama, na 18. sednici SO Apatin, usvojen je predlog o obrazovanju Štaba zimske službe opštine Apatin, usvojen plan zimske službe na javnim putevima u apatinskoj opštini, a takođe je usvojena i izmena odluke o imenovanju Opštinskog štaba za vanredne situacije, kao i godišnji plan rada Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Apatin.
 
Odbornici su razrešili člana Upravnog odbora PU „Pčelica“ Apatin i imenovali novog, da bi na samom kraju sednice izglasali i predlog Zaključka o davanju saglasnosti na upotrebu imena Apatin u nazivu prodavnice auto-delova „Auto Apatin“.


 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar