14. sednica SO Apatin - Pratite nas uživo na 025info web portalu i televiziji

Počela je 14. sednica Skupštine opštine Apatin. I ovoga puta 025info televizija realizuje direktan prenos.Takođe, dešavanja na Skupštini možete pratiti i putem našeg portala na kom, iz časa u čas, možete pročitati šta se dešava na sednici.


Dr Dragan Rastović, predsednik SO Apatin opravdano je odsutan, te je sednicu otvorila Nika Petrović, njegova zamenica.

Konstatovano je prisustvo 22 odbornika čime su stvoreni uslovi za rad i punovažno odlučivanje. Dnevni red od ukupno 39 tačaka usvojen je većinom glasova. Takođe, usvojen je i izveštaj sa prethodne sednice.


Draganu Radojeviću i Friđišu Nađu prestali su mandati kao članovima Opštinskog veća, a predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić, predložio je nove, Milana Šarca iz Sonte i Mariju Ivanović iz Svilojeva.

Za članove Biračkog odbora za sprovođenje tajnog glasanja izabrani su Nika Petrović (predsednik), Nebojša Smiljanić (član) i Jelena Čović (član).

U toku je tajno glasanje.

Glasanje je završeno. Milan Šarac i Marija Ivanović, većinom glasova su izabrani za nove članove Opštinskog veća opštine Apatin.

Marko Đumić, sekretar SO Apatin izložio je predlog odluke o izmenama i dopunama Poslovnika Skupštine opštine Apatin, a koji se odnosi na uvođenje elektronske Skupštine. Ovim će se značajno uštedeti i olakšati rad sednica Skupštine opštine Apatin, a takođe i sednica Opštinskog veća. Za sve odbornike obezbeđeni su tableti. Većinom glasova ovaj predlog je usvojen.

Slavoljub Štrbo, načelnik Odeljenja za privredu i finansije, izvestilac je po tački predloga odluke o završnom računu budžeta opštine Apatin za 2016. godinu.

Nakon duže rasprave, većinom glasova je usvojena odluka o završnom računu budžeta opštine Apatin za 2016. godinu.

Odbornici su većinom glasova usvojili izveštaje o realizaciji godišnjeg programa poslovanja sa izveštajem ovlašćenog revizora za 2016. godinu za JKP „Naš dom“ Apatin i JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom „Apatin“ Apatin.

Nedeljko Bračika, vd direktora JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom ,,Apatin'' Apatin, izvestilac je po tački razmatranja prve izmene godišnjeg programa poslovanja za 2017. godinu ovog preduzeća, sa posebnim programom korišćenja subvencija. Ova tačka, kao i pravilnik o radu JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom ,,Apatin'' Apatin, usvojene su većinom glasova.

Posle kratke pauze, prešlo se na predlog odluke o drugim izmenama i dopunama odluke o Opštinskoj upravi opštine Apatin, koji je takođe usvojen.

Nakon toga, donešene su i odluke o kriterijumima za kategorizaciju opštinskih i nekategorisanih puteva i ulica na teritoriji opštine Apatin, o kategorizaciji opštinskih puteva i ulica na teritoriji opštine Apatin, kao i o nekategorisanim putevima na teritoriji opštine Apatin. Vlada Srbije je, naime donela uredbu, a kojoj se lokalne uprave moraju prilagoditi, a to će, u budućnosti, olakšati održavanje pomenutih puteva.

Većinom odborničkih glasova usvojene su izmene i dopune odluke o davanju u zakup poslovnih prostorija.

Na današnjoj sednici, Skupština je donela odluku o suosnivanju Javnog preduzeća za prostorno i urbanističko planiranje i projektovanje „Zavod za urbanizam Vojvodine“ Novi Sad, a takođe je usvojen i predlog zaključka o usvajanju programa raspolaganja građevinskog zemljišta u javnoj svojini na teritoriji opštine Apatin za 2017. godinu.

Izglasana je izmena i dopuna Statuta Predškolske ustanove „Pčelica“ Apatin, izmena Statuta Doma zdravlja Apatin, izmena Statuta Javnog preduzeća za upravljanje putničkim pristaništem i marinom „Apatin“ Apatin, a takođe je usvojena i izmena i dopuna pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova i radnih zadataka Centra za socijalni rad Apatin.

Doneta je izmena rešenja o imenovanju članova Opštinske izborne komisije Apatin.

Razrešen je i imenovan novi član Školskog odbora Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ Apatin, razrešen je i imenovan novi predsednik Statutarno – pravne komisije, razrešen je predsednik Upravog odbora,  kao i predsednik i član Nadzornog odbora Turističke organizacije „Apatin“ Apatin, a takođe su i izglasani novi. Takođe, na 14. sednici SO Apatin razrešen je i imenovan novi  predsednik i član Nadzornog odbora JKP „Naš Dom“ Apatin, razrešen je i imenovan novi član Nadzornog odbora JP za upravljanje putevima, planiranje i urbanizam.

Vd direktorka Doma zdravlja Apatin, Branka Bajić, podnela je ostavku, samim tim je razrešena te funkcije i o tome se ne glasa, a za novog vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja predložena je dr Ivana Jelić za koju je većina odbornika glasala.

Nedeljko Bračika je podneo ostavku na mesto vd direktora JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom „Apatin“ Apatin, razrešen je te funkcije, a na njegovo mesto je predložena i izglasana Ljiljana Krec, turizmolog po struci.

Na 14. sednici So Apatin Sanja Bačić je većinom glasova razrešena funkcije vd direktora JKP „Naš Dom“ Apatin, a na mesto novog vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća predložen je i izglasan Nedeljko Bračika, diplomirani mašinski inžinjer.

Poslednje dve tačke sednice ticale su se razrešenja i imenovanja novog vd direktora Centra za socijalni rad Apatin. Vladimir Vukosav je podneo ostavku na ovoj funkciji, a na mesto vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad izglasana je Nikolina Sučević.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar