lokacija: Apatin
objavljeno: 09.02.2018.
Autor: Marko

Zoran Taboroši: Rasprodate sale predstave “Gorenje naroda” znak da smo uspeli

Kultura
Predstava “Gorenje naroda” koju izdvodi Dramski studio Opštinskog kulturnog centra za kratko vreme je privukla veliku pažnju publike. Za manje od mesec dana predstava je, pored premijere, doživela i dve reprize. Treći termin izvođenja zakazan je za utorak, 13. februara, a zanimljiv je podatak da su se karte rasprodale za manje od tri dana. 
 
Tim povodom, gost 025info televizije bio je Zoran Taboroši, jedan od glumaca predstave "Gorenje naroda", koji je sa nama podelio svoje lične utiske. 
 
- Ovo sve prvenstveno za mene, ali i za celu ekipu znači veliki uspeh. Stvarno smo iznenađeni što su karte rasprodate i za premijeru i za reprizu, koja čak nije ni bila planirana, a sada ide i treće izvođenje. Zbog velikog interesovanja, verujem da će uskoro biti i četvrto izvođenje.
 
Taboroši je već dugi niz godina aktivni član Dramskog studija, a kako kaže ovo mu je već deseta predstava. Navodi da su probe bile naporne, ali da je bilo zanimljivo sarađivati i deliti scenu sa jedanaest glumaca. 

 
- Na probama je u neku ruku bilo zahtevno. Milan je prvi put u ulozi režisera, a pored toga jedanaest ljudi su deo predstave i svi mi morali smo da delujemo kao jedno. Lako je raditi sa dva ili tri glumca, ovako sa nas više bilo je malo teže. Verujem da smo u tome uspeli, da smo bili disciplinovani. Na probe smo dolazili prvenstveno da radimo, pa tek onda da se družimo. verujem da je to jedan veliki plus koji nam je pomogao da predstava uspe. 
 
Predstava "Gorenje naroda" je autorski projekat glumca Milana Vejnovića, koji se za ovu priliku i oprobao u ulozi reditelja. Zoran ističe da je dosta toga naučio od Milana.
 

- Milan nam je preneo svoje profesionalno znanje. Primetio sam da su mnogi napredovali što se tiče glume i jednostavno pomerili su svoje granice. Bila mi je velika čast raditi sa njim, učiti i sve to deliti sa sjajnom ekipom. Sve je to za nas neka nova škola.  

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Galerija Meander Apatin raspisala je konkurs za samostalnu izložbu  za likovne stvaraoce u opštini Apatin u 2018. godini.

Pozorišna predstava „Rodoljupci“ Kulturnog centra Kula, selektovana je na 60. Republički festival amaterskih pozorišta Srbije, koji će se...

U petak, 18. maja, sa početkom u 19 sati, u Narodnoj biblioteci „Miodrag Borisavljević“ u Apatinu, biće održana...

Apatinski književnik, jedan od istaknutijih predstavnika savremene srpske poezije, Zoran M. Mandić, dobio je još jedno značajno priznanje....

Grupa “Gold” i prijatelji organizuju 4. memorijalni rok koncert “Šizer i Boki”, u subotu, 26. maja u sali...

U Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode u Novom Sadu otvorena je izložba fotografija motiva sa Dunava Borisa Erga...