Završen drugi Film fest u Somboru

Dodelom nagrada Zlatni celtis sinoć je završen drugi Film fest Sombor pod nazivom Porodica naroda dunavsko-panonske regije. Na četiri lokacije u gradu, pod vedrim nebom, publika je imala priliku da pogleda 15 filmova u četiri selekcije, od kojih su dve takmičarske. 

Žiri u sastavu Žarko Radić, Tanja Bošković i Radoman Kanjevac odlučio je da Zlatni celtis za najbolji film drugog Film festa dodeli nemačkom ostvarenju Izvan sistema scenaristkinje i rediteljke Nore Fingšajt. Specijalno priznanje festivala dodeljeno je desetogodišnjoj Heleni Zengel za ulogu Beni u tom filmu. Marko Baćović je proglašen za najboljeg glumca (Šavovi i Između dana i noći), a nagradu za najbolju glumicu žiri je dodelio Juliji Jakab (Suton). Zlatni celtis za najboljeg mladog glumca/glumicu pripao je Jovani Stojiljković za ulogu Ivane u filmu Šavovi.  
 
Za najbolji film u selekciji Autori filmova do 30 godina, žiri u sastavu Srđan Savić, Maja Šuša i Milica Gojković dodelio je filmu Zlogonje reditelja Raška Miljkovića. 
 
Na kraju večeri publika je imala priliku da pogleda digitalno restauriran film Ljubav i moda Ljubomira Radičevića. Drugi Film fest Sombor zvanično je zatvorila gradonačelnica Dušanka Golubović
 
Ovaj filmski festival organizovao je Kulturni centar Laza Kostić, uz podršku Grada Sombora. 
   
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar