Vajar Dušan Vukša, poreklom iz Prigrevice, poklonio selu još jednu skulpturu

Vajar Dušan Vukša iz Beograda, poreklom iz Prigrevice, povodom Vidovdanskih praznika, poklonio je Spomen biblioteci u Prigrevici skulpturu koja simbolično nosi naziv ,,Otvorena knjiga''.

Vukša je višestruki darodavac , a neki od njegovih poklona selu su dar Domu kulture, bronzana slova izrađena za prigrevački muzej, kao i spomen ploča ispred seoske biblioteke.
 
 
Ovaj vajar, između ostalog, je učestvovao  i na likovnoj koloniji u Apatinu 2015. godine, kada je gradu ostavio ,,Ježa'', a koji se trenutno nalazi u dvorištu Crvenog krsta. Takođe, jedan od njegovih radova, pod nazivom ,,Ruža'' postavljen je ispred nekadašnje prodavnice ,,Borovo'' u centru Apatina. Bista Raška Čule ispred Spomen biblioteke u Prigrevici takoše je Dušanovih ruku delo, kao i spomen ploča ,,Tito'' koja se nalazi u parku Banje Junaković.
 
 
Dušan Vukša je rođen 1946. godine u Prigrevici . Živi i stvara u Beogradu.
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar