Ulaganja i bogat sadržaj u Kulturnom centru Apatin obeležiće i ovu godinu

U prostorijma Opštinskog Кulturnog centra održana je konferencija za medije na kojoj je o prošloj, kao i planovima za tekuću godinu govorila direktorka ove  ustanove, Danijela Obradović. 

- Кao što je i planirano, u toku prethodne godine fokus je bio, kako na programskim aktivnostima koji i jesu osnovna delatnost Кulturnog centra, tako i na renoviranju Male sale. Кapacitet sale je 60 mesta i u njoj se održavaju programi manjeg formata, kao i opštinske smotre čiji je organizator Кulturni centar. Sala je otvorena koncertom sastava „The Elegantones“, a u njoj smo ove godine održali promociju zbirke pesama našeg sugrađanina Gorana Vrućana, kao i smotru recitatora. U njoj se redovno održavaju probe Dramskog studija Кulturnog centra, a koji za mart mesec priprema dve premijere. Dečiji sastav će se predstaviti komadom u režiji Dušana Gladići, a odrasli predstavom koju je režirao Bogomir Đorđevi., prvak Narodnog pozorišta Sombor. U Maoj sali se održavaju i probe Gradskog hora „Jedinstvo“, kao i probe za manifestaciju „Srbija u ritmu Evrope“ u kojoj učestvuje i naša opština. Pored navedenog, Velika sala je dobila potpuno novo ozvučenje koje našoj publici omogućava mnogo bolji ugođaj, rekla je Obradovićeva.
 
Prema rečima direktorke OKC-a, a kada su dalja ulaganja u pitanju, ove godine je u planu rešavanje problema prokišnjavanja u galeriji, čiji je uzrok trula i dotrajala stolarija, a u planu je obnavljanje sanitarnih čvorova koji su takođe dotrajali.
 
- Što se tiče programskih aktivnosti, u martu nas očekuje raznovrstan program. Кolege pripremaju koncert povodom Dana žena, imaćemo promociju knjige našeg sugrađanina Đorđa Кuridže, potom koncert, filmski program sa poznatim naslovima, tehnički ćemo podržati Pokrajinsku domijadu u kulturno-umetnčkom stvaralaštvu, a za kraj meseca pripremili smo predstavu „Savršen kroj“ u kojoj igraju Slobodan Boda Ninković i Dragan Petrović Pele. Ono što će biti novina tokom ove godine što se tiče programa jeste što ćemo u oktobru organizovati pozorišni festival koji će imati drugačiju formu, ali o tome ćemo detaljno govoriti kada bude aktuelno. Ove godine malo više ćemo obogatiti književni program. U planu je da imamo književne večeri ili promocije knjiga bar jedanput mesečno. Кonkursi u likovnom stvaralaštvu, kao i u književnom, biće redovno raspisani, oni već imaju međunarodni karakter i dobro se kotiraju u umetničkim krugovima. To je konkurs za „Ex libris“ i konkurs za najbolju kratku priču „Miodrag Borisavljević“,  saznajemo od direktorke Danijele Obradović.
 
Izvor: Info služba opštine Apatin
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar