lokacija: Apatin
objavljeno: 08.04.2019.

Učenici OŠ Mladost iz Prigrevice deo međunarodnog projekta Innovate Your Dream

Kultura

Učenici četvrtog razreda OŠ „Mladost“ iz Prigrevice, sa svojom učiteljicom Snežanom Nišević, učestvovali su na međunarodnom projektu „Innovate Your Dream“.

Projekat ima za cilj da pomogne učenicima da razumeju i da se pripreme za poslove budućnosti, jer ovo su deca 21. veka. Tako i ovaj projekat pušta deci da puste krila svojoj mašti i osmisle koji bi to izumi ili zanimanja bila u 2030. godini, kada oni budu dvadesetogodišnjaci.

Učenici pomenute škole su osmislili nacrte za svoje vremeplove, za teleportovanje u neke lepe, toplije krajeve, na kraju radnog dana, za nove načine lečenja, za „zašivanje“ ozonske rupe pomoću „padobrančića“ ozona, za korišćenje obnovljivih izvora energije, kao što su termalne vode, Sunce, slama, kojih imamo u našoj sredini.

Projekat se zasniva na popularnom istraživanju čiji je zaključak da će se 65%  današnjih osnovaca baviti potpuno novim poslovima koji danas ne postoje.

Tokom projekta učenici uzrasta od 7-16 godina su se upoznavali sa industrijama budućnosti i ulogom tehnologije u procesu transformisanja sveta.

Projekat se bavio proučavanjem 3 od 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih Nacija  opisanih u Agendi 2030. za održivi razvoj. Ovo je STEM  projekat i trajao je 7 sedmica.

Takođe, đaci OŠ "Mladost" iz Prigrevice imali su priliku da razgovaraju sa đacima iz Turske. Razgovarali su o organizaciji školskog sistema u Srbiji i Turskoj, trajanju školovanja, predmetima, sličnostima i razlikama. Razgovor je vođen na engleskom jeziku, a posebna radost je bilo međusobno obraćanje dece.

Osnivač projekta je profesor iz Pakistana Khurram Shzad, a u projektu je učestvovalo 60 zemalja, 2000 nastavnika i više desetina hiljada učenika.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Likovnoj galeriji Kulturnog centra Kula, otvorena je izložba sa 9. likovne kolonije Saveza invalida rada Vojvodine i...

U maloj sali Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor u sredu, 23. aprila, biće upriličeno otvaranje druge...

Kako bi i najmlađi sugrađani uživali u najpopularnijim dečijim predstavama, lokalna samouprava opštine Odžaci, u saradnji sa Turističkom...

U utorak, 23. aprila, u amfiteatru Pedagoškog fakulteta u Somboru povodom 90 godina od smrti Arčibalda Rajsa biće...

Međunarodni dan knjige, 23. april, obeležiće se i u Sonti. U organizaciji Centra za kulturu i obrazovanje...

Promocija knjige Svetislava Basare, pod nazivom "Atlas pseudomitologije", povodom Svetskog dana i knjige i autorskih prava, održaće se...