Učenici OŠ Mladost iz Prigrevice deo međunarodnog projekta Innovate Your Dream

Učenici četvrtog razreda OŠ „Mladost“ iz Prigrevice, sa svojom učiteljicom Snežanom Nišević, učestvovali su na međunarodnom projektu „Innovate Your Dream“.

Projekat ima za cilj da pomogne učenicima da razumeju i da se pripreme za poslove budućnosti, jer ovo su deca 21. veka. Tako i ovaj projekat pušta deci da puste krila svojoj mašti i osmisle koji bi to izumi ili zanimanja bila u 2030. godini, kada oni budu dvadesetogodišnjaci.

Učenici pomenute škole su osmislili nacrte za svoje vremeplove, za teleportovanje u neke lepe, toplije krajeve, na kraju radnog dana, za nove načine lečenja, za „zašivanje“ ozonske rupe pomoću „padobrančića“ ozona, za korišćenje obnovljivih izvora energije, kao što su termalne vode, Sunce, slama, kojih imamo u našoj sredini.

Projekat se zasniva na popularnom istraživanju čiji je zaključak da će se 65%  današnjih osnovaca baviti potpuno novim poslovima koji danas ne postoje.

Tokom projekta učenici uzrasta od 7-16 godina su se upoznavali sa industrijama budućnosti i ulogom tehnologije u procesu transformisanja sveta.

Projekat se bavio proučavanjem 3 od 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih Nacija  opisanih u Agendi 2030. za održivi razvoj. Ovo je STEM  projekat i trajao je 7 sedmica.

Takođe, đaci OŠ "Mladost" iz Prigrevice imali su priliku da razgovaraju sa đacima iz Turske. Razgovarali su o organizaciji školskog sistema u Srbiji i Turskoj, trajanju školovanja, predmetima, sličnostima i razlikama. Razgovor je vođen na engleskom jeziku, a posebna radost je bilo međusobno obraćanje dece.

Osnivač projekta je profesor iz Pakistana Khurram Shzad, a u projektu je učestvovalo 60 zemalja, 2000 nastavnika i više desetina hiljada učenika.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar