U Svilojevu se nadaju da će biti moguće održavanje Četvoroprega

Održavanje narednog Četvoroprega, manifestacije koja promoviše kulturni amaterizam Mađara iz Zapadnobačkog okruga, pod znakom je pitanja zbog situacije prouzrokovane pandemijom koronavirusa. Predstavnici kulturno-umetničkih društava četiri sela Svilojeva, Kupusine, Bogojeva i Doroslova održali su sastanak povodom organizovanja ove manifestacije koja se svake godine održava u januaru.

Prema rečima Čabe Šurjana, predsednika Kulturno-umetničkog društva Jožef Atila iz Svilojeva, koje je domaćin manifestacije, na sastanku je dogovoreno da se ovaj običaj ne prekida.

-Dogovor je da svako selo učestvuje sa po 15 minuta programa, da ne prekidamo tradiciju. Naravno, ukoliko epidemiološka situacija to dozvoli. U kulturno-zabavnom programu amaterska društva iz sva četiri sela predstaviće se skečevima, plesnim ili muzičkim numerama – kaže Šurjan i dodaje da ukoliko se, zbog pandemije, manifestacija ne bude mogla održati, organizatori će ponovo sesti i videti šta im je činiti.

Inače, ovu manifestaciju zajedno organizuju amaterska kulturna društva iz četiri mesta u Zapadnobačkom okrugu u kojima žive pripadnici mađarske nacionalne zajednice. Svake godine organizator završnice je drugo selo koje je preuzelo zastavu manifestacije od prethodnog domaćina. 

 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar