U subotu počinju 7. Somborske muzičke svečanosti

Sedmo izdanje festivala SOMUS, nastalog na temeljima čuvenih Somborskih muzičkih večeri, biće održano od 14. do 20. aprila, u organizaciji Kulturnog centra „Laza Kostić” Sombor.
Ulaznice se prodaju na biletarnici Narodnog pozorišta Sombor.


Somus je najstariji festival u Somboru. Osnovan je u jesen 1961. godine na inicijativu pijaniste Dušana Trbojevića (1925-2011) i Dragoslava Mitrovića, direktora Muzičke škole “Petar Konjović” u Somboru. Od 1962. godine, uvek u aprilu, na somborskoj muzičkoj sceni predstavljali su se priznati domaći umetnici. Uz domaće muzičare, na solističkim ili kamernim koncertima nastupali su i gosti iz inostranstva.
 

Festival se, nažalost, ugasio 80-tih godina prošlog veka, da bi se ponovo vratio 2012. godine, 50 godina posle osnivanja, na inicijativu pijaniste Mihajla Zurkovića i uz podršku Kulturnog centra Sombora i grada Sombora. Sa pet koncertnih večeri u tradicionalnom aprilskom terminu, novi SOMUS objedinjuje različite muzičke žanrove i koncertne prakse u kontekstu savremenih festivalskih tokova.


SOMUS 2017. veličanstveno je zatvoren nastupom Simfonijskog orkestra Akademije umetnosti iz Novog Sada i solistom Stefanom Milenkovićem u grandioznom zdanju Karmelićanske crkve, a ništa manje ne očekujte od programa ni ove godine.
 

Detaljnije o koncertima i programima na sledećim linkovima: SOMUS i FB SOMUS


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar