U Sonti održana promocija knjige Priče ravnice

U čuvenoj sonćanskoj kafani "Kod Nevenke" u Sonti organizovana je promocija knjige ,,Priče ravnice'', autora Ilije Tucića. 'Leba, masti i aleve paprike, pa perece, gomboce i još kojekakve đakonije postavljene po stolovima, već na prvi pogled su potvrdile da je organizujući ovaj kulturni događaj, seoska učiteljica Jovanka Stepanović postigla pun pogodak odabravši za predstavljanje knjige baš ovo mesto. 

Uvek zahvalna sonćanska publika je u velikom broju uživala u preko dva sata Tucićeve "plovidbe" istorijom, tradicijom i običajima Vojvodine, pretočenih u 53 zanimljive priče nastale iz istinitih događaja.

 

Svojom četvrtom po redu knjigom, Tucić je i bukvalno povezao Vojvodinu u svim pravcima. Od kad je nedavno krenuo iz Apatina, promocije ove zanimljive knjige su održane već u bezbroj malih i velikih sela i gradova Bačke, Banata i Srema ali to je tek zalet za ono što sledi, jer knjiga svojom tematikom je kroz priče dotakla svaki kutak Vojvodine, a tim putem ide sad i promocija. O samoj knjizi se već dosta zna, pa bi daljnja analiza bila samo ponavljanje do sada rečenog. Šta reći za sonćansku promociju? Sve one đakonije s početka teksta su prvobitno bile postavljene kao dekoracija, ali su nakon promocije, u prijatnom ćaskanju publike i autora brzo i pojedene. I to je Vojvodina.

Izvor i foto: fb stranica ,,Apatinska plovarica''
 
 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar