U Sonti održan tradicionalni Osmomartovski koncert mažoretkinja
U sportskoj sali u Sonti održan je tradicionalni Osmomartovski koncert Kulturno umetničkog društva "Mažoret", pod nazivom "Za mamino srce". Sala je bila premala da primi svu publiku koja je želela gledati nastup ovih sjajnih devojaka i devojčica. 
 
U preko dva sata koliko je trajao koncert, prisutna publika je imala priliku da uživa u plesu svih sekcija KUD-a "Mažoret", a među njima i sekcija apatinskih mažoretkinja, koja je ovog puta imala zahtevniju koreografiju. Vođeni uspehom prošlogodišnjeg koncerta, mame mažoretkinje ponovo su nastupile pred sonćanskom publikom sa novom koreografijom. Gošće na koncertu bile su mažoretkinje Borova naselja, plesna grupa "Venera". 
 
Ovaj koncert bio je poseban budući da su na njemu seniorke KUD-a "Mažoret" imale svoj poslednji javni nastup u ovom sastavu. Valentina Šegrt, trener mažoretkinja, sa suzama u očima održala je emotivan govor zahvaljujući se devojčicima koje je trenirala ali i njihovima roditeljima koji su joj pružali bezuslovnu podršku. - Teško nam je, jer već od sledeće nedelje i one i ja krećemo nekim drugim putem, okrećemo neku novu stranu u svom životu. Veliku zahvalnost dugujem i roditeljima mažoretkinja, koji su mi od samog početka bezuslovno verovali kada su u pitanju njihova deca, nakon govora Valentina je svojim učenicima podelila mali znak pažnje, narukvice na kojima je ugravirano "Hvala vam za divne i zlatne godine".Tokom koncerta pušten je i kratak film u kojem je prikazano šta su sve seniorke prošle kroz 12 godina koliko su provele u Kulturno umetničkom društvu "Mažoret". Na kraju koncerta obavljena je svečana predaja uniformi mlađim mažoretkinjama. 
 
Adam Vidaković, predsednik KUD-a "Mažoret", za 025info ističe da mu je bilo veliko zadovoljstvo ovih 12 godina družiti se sa seniorkama. 
 

- Većina devojaka odlazi u inostranstvo, neke su se udale, zbog toga nije više moguće držati ni probe ni nastupe. Meni je bilo veliko zadovoljstvo ovih 12 godina družiti se sa njima. Seniorke su na ovom koncertu otplesale svoj zadnji ples u ovom sastavu.  


 

Snimak Osmomartovskog koncerta "Za mamino srce", gledaoci 025info televizije imaće priliku pogledati u utorak, 13. marta, sa početkom u 20 sati.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar