U Somboru započelo obeležavanje deset godina od osnivanja srednje i 97 godina od osnivanja osnovne muzičke škole

Muzička škola „Petar Konjović“ u Somboru, koncertom horova i orkestara škole,  započela je proslavu 10 godina od osnivanja Srednje muzičke škole i 97 godina od osnivanja Osnovne muzičke škole.


Pre koncerta, direktorka škole Milena Despotović se kratko obratila kolegama, bivšim i sadašnjim učenicima i prijateljima škole.
Direktorka je navela da lepo što „slaveći rođendane škole sa ponosom može istaći da je nekoliko đaka prve generacije srednje škole, sada ponovo u školi, ali u ulozi profesora“ i pozvala sve da i narednih dana posete koncerte koje će učenici i profesori škole prirediti.


 

Profesorima, nastavnicima i učenicima MŠ „Petar Konjović“ jubileje je čestitao Nemanja Sarač, član Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja i zahvalio se kolektivu i učenicima škole što učestvuju u manifestacijama koje organizuje lokalna samouprava.


Veliki koncert horova i orkestara škole izazvao je oduševljenje publike, a prema programu manifestacije obeležavanja jubileja, danas, 30. maja, u svečanoj sali Gradske kuće u 20 sati koncert će prirediti profesori i bivši učenici škole.


 

U četvrtak, 31. maja, u svečanoj sali Muzičke škole, autorsko veče prirediće Svetozar Saša Kovačević, a gošća će biti Aleksandra Rakić.
Proslava jubileja se završava 1. juna koncertom nagrađivanih učenika u svečanoj sali Gradske kuće, od 20 sati.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar