lokacija: Apatin
objavljeno: 08.02.2018.
Autor: Marko

U Somboru otvorena izložba radova “Refleksija” Apatinke Izabele Mašić

Kultura
U Galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić" u Somboru otvorena je izložba radova "Refleksija" Apatinke Izabele Mašić i Mie Džidara.  
 
Mlada umetnica, Izabela Mašić, nije krila oduševljenje što je izložba veoma pozitivno prihvaćena. 
 
- Bilo je posetilaca svih starosnih doba, a veoma mi je drago što je takođe bilo posetilaca mlađe starosne dobi. Smatram da je veoma vašno da i mladi steknu svest o umetnosti i da se interesuju i edukuju u tom domenu. Moj lični utisak koji je, nakon otvaranja bio podkrepljen utiscima publike kroz razgovor jeste, da je izložba bila veoma pozitivno prihvaćena.
 
Izložba radova "Refleksija" nastala je u saradnji sa Miom Džinara sa kojom je Izabela pohađala Akademiju umetnosti, a po Izabelinim rečima one su zajedno prošle kroz rane faze umetničkog istraživanja. 


 
- Do ideje da zajedno izlažemo smo došle zato što pristupamo radu sa sličnom idejom i senzibilitetom koju prikazujemo na veoma različite načine, stoga smo smatrale da bi bilo interesantno da prikažemo tu zajedničku ideju o unutrašnjem promatranju široj publici, za 025info portal ističe Izabela Mašić.
 
Trenutno polje kojim se Izabela bavi u svom umetničkom istraživanju jeste ljudska figura i na koji način ona može da predstavi različita stanja psihe. 
 
- Akcenat na mojim radovima, koji su rađeni u tehnici ulja na platnu i digitalne slike, je na ljudskoj figuri. Smatram da se pomoću govora tela može veoma iskreno prikazati ono što se dešava ispod površine. Slikajući u negativu asociram na negativne emocije koje se generalno smatraju neprijatnim i koje neretko čine tabu temu u društvu. 
 
Izložba radova „Refleksija“ u Galeriji Kulturnog centra "Lazar Kostić" će biti postavljena do 24. februara 2018. godine.

 

Izabela Mašić rođena je 1994 godine, završila je osnovne akademske studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Bosiljke Zirojević Lečić, smer slikarstvo. Trenutno pohađa master studije na istom fakultetu pod mentorstvom prof. Gorana Despotovskog.Izlagala je na tri samostalne izložbe i učestvovala na više projekata i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je nagrade “Paleta mladih“ u Vrbasu.   

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Otvaranje izložbe crteža Veljka Valjarevića u Galeriji Meander zakazano je za petak, 22. februar, sa početkom u 19...

Otvaranje izložbe slika Ivana Vilima, pod nazivom "WITHOUT FANTASY", biće upriličeno u utorak, 26. februara, u Galeriji Kulturnog...

U Kulturnom centru Kula će u sredu, 20. februara, sa početkom u 19:00 sati, biti odigrana dečija predstava...

U ponedeljak, 25. februara, sa početkom u 20 sati, u Velikoj sali Kulturnog centra, biće prikazana predstava „Brak...

Sporazum o međumuzejskoj saradnji između Muzeja Intercisa iz Dunaujvaroša i Gradskog muzeja Sombor potpisan je na Dan grada...

U sredu 20. februara, u Maloj sali Opštinskog kulturnog centra, sa početkom u 19 sati, biće održana promocija...