lokacija: Apatin
objavljeno: 08.02.2018.
Autor: Marko

U Somboru otvorena izložba radova “Refleksija” Apatinke Izabele Mašić

Kultura
U Galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić" u Somboru otvorena je izložba radova "Refleksija" Apatinke Izabele Mašić i Mie Džidara.  
 
Mlada umetnica, Izabela Mašić, nije krila oduševljenje što je izložba veoma pozitivno prihvaćena. 
 
- Bilo je posetilaca svih starosnih doba, a veoma mi je drago što je takođe bilo posetilaca mlađe starosne dobi. Smatram da je veoma vašno da i mladi steknu svest o umetnosti i da se interesuju i edukuju u tom domenu. Moj lični utisak koji je, nakon otvaranja bio podkrepljen utiscima publike kroz razgovor jeste, da je izložba bila veoma pozitivno prihvaćena.
 
Izložba radova "Refleksija" nastala je u saradnji sa Miom Džinara sa kojom je Izabela pohađala Akademiju umetnosti, a po Izabelinim rečima one su zajedno prošle kroz rane faze umetničkog istraživanja. 


 
- Do ideje da zajedno izlažemo smo došle zato što pristupamo radu sa sličnom idejom i senzibilitetom koju prikazujemo na veoma različite načine, stoga smo smatrale da bi bilo interesantno da prikažemo tu zajedničku ideju o unutrašnjem promatranju široj publici, za 025info portal ističe Izabela Mašić.
 
Trenutno polje kojim se Izabela bavi u svom umetničkom istraživanju jeste ljudska figura i na koji način ona može da predstavi različita stanja psihe. 
 
- Akcenat na mojim radovima, koji su rađeni u tehnici ulja na platnu i digitalne slike, je na ljudskoj figuri. Smatram da se pomoću govora tela može veoma iskreno prikazati ono što se dešava ispod površine. Slikajući u negativu asociram na negativne emocije koje se generalno smatraju neprijatnim i koje neretko čine tabu temu u društvu. 
 
Izložba radova „Refleksija“ u Galeriji Kulturnog centra "Lazar Kostić" će biti postavljena do 24. februara 2018. godine.

 

Izabela Mašić rođena je 1994 godine, završila je osnovne akademske studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Bosiljke Zirojević Lečić, smer slikarstvo. Trenutno pohađa master studije na istom fakultetu pod mentorstvom prof. Gorana Despotovskog.Izlagala je na tri samostalne izložbe i učestvovala na više projekata i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je nagrade “Paleta mladih“ u Vrbasu.   

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U petak, 23. novembra, sa početkom u 20 sati, u velikoj sali Opštinskog kulturnog centra biće odigrana pozorišna...

Povodom obeležavanja 16. novembra, Dana opštine Kula, Turistička organizacija opštine Kula, organizovala je brojne događaje i manifestacije kako...

Izdavačka kuća Vukotić media i Kulturni centar "Laza Kostić" Sombor, uz podršku Gradske uprave Grada Sombora, organizuju promociju...

KC Laza Kostić Sombor najavljuje novo izdanje dečjeg festivala "Šareni svet", koji će se održati od 19. do...

Želeći da podstakne ljude iz svoje sredine na veću brigu o zdravlju, apatinska sekcija ,,Društva za borbu protiv...

U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, povodom obeležavanja 120 godina od rođenja velikog umetnika, otvorena je izložba „Milan Konjović iz...