U Prigrevici održana promocija knjige Veselina Šljivančanina
U Prigrevici je održana promocija knjige „U službi otadžbine“ Veselina Šljivančanina, bivšeg pukovnika JNA i haškog osuđenika. Prisutne je pozdravio i Milan Škrbić, predsednik opštine Apatin.
 
-Okupili smo se da pričamo o prošlim vremenima, ali i budućim koja moraju biti još bolja. Pukovnik Veselin Šljivančanin nije prvi put u Prigrevici koja je u prošlom ratu dala dosta žrtava. I nije slučajno baš ovde, a ne u nekom drugom mestu naše opštine. Prošlog puta smo nenajavljeno došli na proslavu Prigrevčana i veoma su se obradovali kada su ga videli i srdačno ga dočekali. I ovog puta se nadamo dobrom prijemu, rekao je Milan Škrbić, predsednik opštine Apatin.
 
-U Prigrevici sam bio na Svetosavskom balu na kojem sam se divno proveo. Prema planu promocija bilo je da obiđem 10 do 15 gradova i Prigrevica je bila na spisku. Svakog dana obiđem dva mesta, i govorim o svojoj knjizi, a danas sam želeo da imam samo jednu promociju da bih sa vama mogao da provedem vreme. Ja sam običan čovek kao i vi, penzioner, prošao sam mnogo toga i dobrog i lošeg. Bio sam pod tri sprata ispod zemlje u tamnici, postavljali mi zasede i organizovali atentate. I dan danas me teraju da me uhapse, to posebno rade Hrvati i kod njih sam na crvenoj poternici. Ali, ja i dalje živim svojim normalnim životom. Ono što mogu svima da poručim je da volite svoju otadžbinu i budete ponosni na to, da poštujete svoju veru, volite svoju porodicu, slobodu, svoju državu Srbiju i svoj narod. Mi ne treba da se plašimo toga. Mi nemamo drugu zemlju. Nisam došao da za mene glasate već da vam kažem da želim da proživim lepo još ovo godina što mi je ostalo, rekao je, između ostalog, bivši pukovnik JNA.
Šljivančanin je odgovarao na pitanja publike, razgovarao sa njima o svojim delima i potpisivao knjige. Gostovanje u Prigrevici Šljivančanin je iskoristio i za promociju kampanje pred predstojeće izbore.

-Da znate da sam ovde zbog gospodina Vučića, zbog Srpske napredne stranke jer su oni isto patrioti i ljudi koji vole svoju otadžbinu i koji rade sve što mogu da otadžbina Srbija bude na boljem putu, rekao je Veselin Šljivančanin.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar