lokacija: Apatin
objavljeno: 05.08.2017.
Autor: Jelena

U prepunoj galeriji otvorena izložba Apatinca Dušana Banjca

Kultura

U galeriji Meander, pred izuzetno velikim brojem publike,  otvorena je izložba slika i objekata ,,Anonimus'' Dušana Banjca iz Apatina.
Na samom otvaranju, Radmila Savčić, kustos galerije Meander, pozdravila je prisutne i rekla nešto više o samoj izložbi. Takođe, Savčićeva je istakla kako je Umetniči savet galerije Meander na raspisanom konkursu za samostalnu izložbu likovnih stvaralaca opštine Apatin, a koji nemaju zvanje visoko obrazovne ustanove iz oblasti likovnih umetnosti ili članstvo u ULUS-u ili SULUV-u, ove godine odabrao upravo Dušana Banjca iz Apatina i time mu omogućio samostalnu izložbu u galeriji Meander.


 

Radovi Dušana Banjca su različitog i inovatinog tehničkog sadržaja, izvedeni od recikliranog materijala uglavnog štamparskog, kao što su štamparske boje, ofset ploče, papir, plastične kese i dr. Svaki rad je priča za sebe i predstavljaju umetnikova razmišljanja i pogled na svet.


 

- Gotovo 25 godina bio sam u grafičkoj struci i uvek sam bio impresioniran time šta sve može jedna boja da učini, odnosno šta boje mogu da kažu same za sebe, te sam želeo svoj pristup bojama da prenesem na druge. Moja izložba je izuzetno raznovrsna. Imao sam puno ideja i trudio sam se da svaku od njih pretvorim u delo. Zahvaljujem se Umetničkom savetu galerije Meander što je odabrao mene, jer sam dobio priliku da prikažem drugima neka svoja razmišljanja, između ostalog je rekao Banjac.


Dušan Banjac je rođen 1956. godine u Apatinu. Završio je Srednju policijsku, a nakon toga Višu ekonomsku školu. Radio kao policajac i inspektor kriminalističke tehnike.Izložba ovog apatinskog umetnika u galeriji Meander će biti postavljena do 01. septembra.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U galeriji "Meander" otvorena je izložba radova Likovnog simpozijuma "Vukadinović". Posetioci su mogli da uživaju u 21 izloženom...

U petak, 15. decembra, sa početkom u 19 sati u galeriji "Meander" biće otvorena izložba radova  Likovnog simpozijuma...

U organizaciji Gradske biblioteke "Karlo Bijelicki" i Organizacionog odbora Veljkovih dana, u Somboru će, 14. i 15. decembra,...

Opštinski kulturni centar je za četvrtak, 14. decembar, za sve ljubitelje filmova pripremio bogat repertoar. U filmovima će...

Kulturno umetničko društvo "Sarvaš" i Hrvatsko kulturno prosvetno društvo "Silvije Stahimir Kranjčević" iz Bačkog Brega vratili su se...

Galerija "Meander" raspisuje konkurs za održavanje samostalnih i grupnih izložbi u oblasti vizuelnih umetnosti u 2018. godini.