U ponedeljak predavanje i izložba o Bačkom Podunavlju
U ponedeljak, 26. marta, a povodom Svetskog dana vode, u Narodnoj biblioteci "Miodrag Borisavljević" i  u galeriji "Meander" održače se zanimljiv i do sada u Apatinu neviđen dupli program posvećen očuvanju voda i planete zemlje.
 
Organizator, Udruženje građana „Apatinska plovarica“, u saradnji sa Opštinskim kulturnim centrom je za moto ove manifestacije odabrao pitanje: „Ko tu koga bolje čuva. Mi vode,ili vode nas...“  
 
U biblioteci, sa početkom u 18 sati, planiran je početak predavanja sa temom „Rezervat biosfere Bačko Podunavlje“ na kojoj će temu predstaviti priznati stručnjaci iz ove oblasti, Boris Erg, odličan poznavalac Bačkog Podunavlja, dr Biljana  Panjković, direktor Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, a na temu „Lokalne zajednice i Rezervat Biosfere“ govoriće Duška Dimović, direktorka WWF Srbija. 
 
Sat vremena kasnije u galeriji „Meander“ biće otvorena izložba slika Borisa Erga sa dunavskim motivima pod nazivom „Trag u vodi“. Ova izložba je po prvi put u Apatinu što je bila velika želja autora, s obzirom da je on godinama živeo i radio u ovoj sredini, a veći deo tih slika je i nastao u okolini Apatina. 
 

Poseban pečat izložbi će dati makete Mišike Molnara koje se na ovaj način zvanično predstavljaju Apatincima. Među izloženim maketama su verne kopije motiva sa Dunava poput poslednje vodenice, kao i raznih objekata prepoznatljivih Apatincima. Tek tu među slikama Borisa Erga i maketama Mišike Molnara posetilac postaje svestan neraskidive vezanosti čoveka i reke, i neprolaznosti pravih vrednosti u vrtlogu života. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar