U petak u galeriji Meander izložba Mirka Ćelića iz Prigrevice

U petak, 17. avgusta, sa početkom u 20 sati, u galeriji Meander u Apatinu će biti otvorena izložba mozaika, fresaka, skulptura i mačeva autora Mirka Ćelića iz Prigrevice.

Mirko Ćelić je rođen u Somboru 1983. godine.  Osnovne studije završio je na Likovnoj akademiji Srpske Pravoslavne Crkve (smer freskopis), gde je završio i master studije (smer mozaik). Na Fakultetu primenjenih umetnosti završava master (smer vajanje).
 
 
Ovaj umetnik iz Prigrevice autor je velikog broja mozaika, ikonostasa od drveta i kamena, memorijalnih spomenika, a među kojima se izdvajaju spomenik poginulim Apatincima u ratovima devedesetih godina i ,,Krajiška suza'' na Banstolu, spomenik poginulim Krajišnicima.
 
 
Mirko Ćelić je dobitnik visokog međunarodnog priznanja, nagrade za fotografiju koju je osvojio u Atini. Živi i stvara u Prigrevici. 
 
Izložba u galeriji Meander Ćelićeva je prva samostalna izložba, a postavka će se u Apatinu moći pogledati do 31. avgusta 2018. godine.
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar