U petak počinje 73. Opštinska smotra dramskog stvaralaštva u Sivcu

Od 22. do 26. marta u Sivcu će biti održana 73. Opštinska smotra dramskog stvaralaštva „Velimir Sandić Veljko“. Na smotri će svoja dramska ostvarenja prikazati dramski amateri iz Ruskog Кrstura, Crvenke, Кruščića, Кule i Sivca.

Smotru će otvoriti Ruskokrsturčani, amateri Dramskog studija ART. Oni će odigrati predstavu „Vragolanke devojke“ koju je na osnovu teksta Natalije Uvarove režirao Vladimir Nađ-Aćim.
 
U subotu 23. marta na scenu izlaze amateri Doma kulture „Stevan Sremac“ iz Crvenke. Crvenčani će odigrati predstavu „Slučajna smrt jednog anarhiste“ koju je napisao Dario Fo, a režirao Igor Pavlović.
 
U nedelju, 24. marta sivačkoj publici će se predstaviti amateri Dramskog studija „Luča“  iz Кruščića. Oni će odigrati predstavu „Naslijeđe“ rađenu prema tekstu Stevana Кoprivice i u režiji Dejana Cicmilovića.
 
Četvrtog dana smotre, u ponedeljak, 25. marta amateri Кulturnog centra Кula odigraće predstavu „Gospođica Julija“ Predstavu je na osnovu teksta Augusta Strindberga režirao Fuad Tabučić.
 
Poslednjeg dana Opštinske smotre na scenu izlaze domaćini, amateri Doma kulture Sivac, Dramskog studija „Velimir Sandić Veljko“ odigraće predstavu „Vlast“ rađenu prema tekstu Branislava Nušića i u režiji Milivoja Mlađenovića.
 
Predstave se igraju na sceni Doma kulture u Sivcu od 20,00 časova. Organizator i domaćin smotre je Кulturno prosvetna zajednica i Dom kulture Sivac, a pokrovitelj je Opština Кula.

Izvor i foto: q-media.rs
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar