U Odžacima održan drugi letnji Festival folklora

Drugi letnji Festival folklora održan je u nedelju, 17. juna u Odžacima, a priliku da se predstavi publici imalo je par stotina učesnika programa od dece do veterana iz više kulturno-umetničkih društava i udruženja iz opštine.

Organizator Folklorni studio Odžaci je zajedno sa svojim gostima predstavio bogatstvo narodne tradicije i kulture i poslao poruku o važnosti očuvanja istih.

Negovanje nematerijalne kulturne baštine srpskog naroda nešto je čemu su predano posvećeni članovi Folklornog studija Odžaci, na čelu sa predsednikom, umetničkim rukovodiocem i koreografom Nikolom Tomovićem.

- Ovo je inače bio i naš godišnji koncert. U tom svetlu odigrali smo sve koreografije koje smo radili i današnji program je rezultat našeg rada tokom cele godine. Nadam se da su i naši gosti bili zadovoljni i da će festival preći u tradiciju i da ćemo se družiti svake godine – izjavio je Tomović.

Festival je uspešno organizovan uprkos tehničkim problemima uslovljenim time što je program zbog vremenskih neprilika morao biti premešten sa platoa Sportskog centra Odžaci u halu.

Izvor: ico.rs


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar