U maloj galeriji KC „Laza Kostić“ otvorena izložba skulptura od vune autora Arpada Pulaija

U Maloj galeriji KC „Laza Kostić“ u Somboru otvorena izložba skulptura od vune pod nazivom „Introspekcija-izvrnuta basna“

Ovom interesantnom, i nadasve neobičnom izložbom, umetnik nas uvodi u sopstveni svet detinjstva i mašte, a kako sam ističe, ovakva vrsta umetnosti je jedinstvena u svetu:“Pokušavao sam na neki način da vidim kolege koje se bave takvom vrstom istraživačkog rada, jer me baš zanimalo da vidim na koji način se neko drugi bavi i modeluje sa vunom, a to su uglavnom neke manje forme minijaturnog tipa do nekih 30 ili 40 cm.“, rekao je Pulai.

Arpad Pulai rođen je u Vrbasu 1.12.1986. godine. Završio je Srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu na Odseku tekstil, a diplomirao je 2011. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, Odsek dizajn tekstila.

Ova postavka skulptura rezultat je saradnje Kulturnog centra „Laza Kostić” Sombor i Mađarskog kulturnog instituta „Collegium Hungaricum“, Ambasade Mađarske u Beogradu, a posetioci će moći da je pogledaju do 9. avgusta ove godine.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar