lokacija: Kula
objavljeno: 13.03.2018.

U Kuli plasman na Zonsku smotru ostvarilo 19 recitatora

Kultura
U Kulturnom centru Kula održana je 50. Opštinska smotra recitatora “Maksim Jeknić“, kojoj su ove godine domaćini bili KUD “Kruščić“ iz Kruščića, KC Kula i Kulturno-prosvetna zajednica Opštine Kula.
 
Na Smotri je ukupno učestvovalo 32 recitatora u tri uzrasta – mlađem, srednjem i starijem. Na Zonsku smotru se plasiralo devetnaest recitatora.
 
U mlađem uzrastu prvo mesto osvojila je Lara Sopka iz Kule, drugo Ema Živković iz Ruskog Krstura a treće mesto zauzeo je David Ninkov iz Kule. Osim njih, na Zonsku smotru su se plasirali i Jana Varga i Ivan Plančak, oboje iz Krstura, kao i Natalija Đuričić iz Lipara.
 
U srednjem uzrastu, prvo mesto osvojila je Ljiljana Knežević iz Kule, drugo Staša Zorić iz Crvenke, a treće mesto osvojila je Petronela Fenjveši iz Kule. Na Zonsku smotru plasirali su se još i Rebeka Seman i Valentina Novta iz Krstura, kao i Luka Nogavica, Jovana Šćepanović i Isidora Ninkov iz Kule.
 
U starijem uzrastu, prvo mesto osvojila je Vladica Kljajić iz Kule, drugo Miroslav Malacko a treće Pavlina Šepinski, oboje iz Krstura. Pored njih, na Zonsku smotru plasirali su se i Katarina Perović i Stefan Kovijanić iz Kule.
 
Recitatore na Opštinskoj smotri ocenjivao je selektor Miodrag Petrović, glumac Srpskog narodnog teatra iz Novog Sada, konsultant za rusinski jezik je bio Aleksandar Mudri, a za mađarski Julija Kiš-Doroghazi.
 
Zonska smotra za recitatore iz Zapadnobačkog i Južnobačkog okruga biće održana 17. i 18. marta u Baču.
 

Izvor: kula.rs 
Fotografija: q-meadia

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Svečano otvaranje izložbe BIJENALE LIKOVNA JESEN 2018, biće upriličeno u petak, 28. septembra, u 13 sati, u Galeriji...

Međunarodni plesni festival Orijentalija održava se već šestu godinu za redom u Somboru. Ove godine u...

U Somboru je završen prvi filmski festival Dunavsko-panonske regije “Porodica naroda / Family of Nations”, u organizaciji Kulturnog...

Somborci imaju bogato kulturno nasleđe, kojim se ponose, ali isto tako i brojne znamenite ličnosti, koje su pronele...

Izložbu "Sto odabranih" kojom su ljubiteljima umetnosti predstavljena dela iz umetničke zbirke Vojvođanske banke, sinoć je u Galeriji...

Mažoretkinje iz KUD "Mažoret" iz Sonte ostvarile su istorijski uspeh na prvom evropskom prvenstvu, koje je održano ovog...